Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

2020-2024 STRATEJİK PLANI KABUL EDİLDİ

2020-2024 STRATEJİK PLANI KABUL EDİLDİ
Bolu Belediyesi Eylül ayı Meclis Toplantısı ikinci birleşimi Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleşti. Bolu Belediye Meclisi Eylül Ayı 2. Oturumu canlı yayınlanırken, 2020-2024 yıllarını kapsayan Stratejik Planı Eylül ayı ikinci birleşiminde oy birliği ile kabul edildi

Haber: ASLI AKIŞ

Bolu Belediye Meclisi Eylül Ayı ikinci Oturumu Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan başkanlığında gerçekleşti. Meclis üyelerinin hazır bulunduğu toplantı açılış-yoklama ile başladı. Ardından gündem maddelerine geçildi. Toplantıda plan ve bütçe komisyonu, çeşitli işler komisyonu ve imar komisyonundan gelen konular görüşüldü. Birim müdürlüklerinden gelen maddeler meclis üyelerinin oylarına sunuldu, oy birliği ile kabul edildi.

Plan ve bütçe komisyonundan gelen Bolu Belediyesi 2020-2024 yılı Stratejik Planı oy çokluğu ile mecliste kabul edilirken, AK Parti grup Başkan vekili Burak Balaban gündem maddesi ile ilgili söz istedi. 2020-2024 yıllarını kapsayan stratejik plan ile ilgili görüşlerini bildiren Balaban, 2020-2024 yılı Stratejik Planında yer alan maddeleri tek tek incelediklerini bazı değerlerde hata olduğunu ve gözden geçirilip düzenlenmesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca, Bolu belediye Başkanı Tanju Özcan’ın seçim vaatlerinin bazılarının stratejik plan içerisinde yer almadığının altını çizdi.

“SEÇİM BİTTİ VAATLER UNUTULDU ANLAYIŞI BİZDE YOK”

Başkan Özcan; önceki dönemlerde yapılmış 3 tane stratejik plan olduğunu belirterek; “Tutarlılık ve kaynak anlamında onlarla bu stratejik planı bir karşılaştırın. Burak Balaban’a teşekkür ediyorum o hakkı teslim ettiği için.  Bizim seçim beyannamemizdeki tüm hususların stratejik planla olup olmadığına bakmış. Boluspor Koleji, adli yardım burada yok, apartman bursu yok, belediye etüt merkezi nerede diyor. Seçim bitti, seçim döneminde verilen sözler unutulur anlayışının bizde olmadığını göreceksiniz. Çünkü biz seçim beyannamemizdeki hususların %99’unu stratejik plana koyduk.

Apartmanlara burs verme meselesi stratejik plana niye girmedi? Bu zaten başladı. Bu tür konuları stratejik plana alırsak bu plan gerçekten 2-3 katı hale gelir. Belediyenin zaten bir etüt merkezi var. Biz seçim döneminde etüt merkezini yaygınlaştıracağız dedik. Alaaddin bey döneminde başlayan bir çalışma var zaten. Boluspor kolejini biz yapmayacağız. Seçim döneminde de anlattım. Bu koleji Boluspor yapacak biz ona yardımcı olacağız.  Belediyenin yatırımı olmayacak Boluspor’un yatırımı olacak. Benim hayalim arzum bu. Adli yardım konusuna gelince önümüzdeki günlerde baro ile görüşeceğiz. Onu da baro işle birlikte müştereken yapacağız” şeklinde konuştu.

“STRATEJİK PLAN GERÇEKÇİ OLSUN İSTEDİK”

Stratejik plan çalışmalarına mayıs ayında başlandığını söyleyen Başkan Özcan; “Samimiyet ile söylüyorum bu plan ile ilgili ön çalışmalar Mayıs başında başladı. Bu plan yazılmadan müdürlükler ile görüşülmeden, anket formlarını doldurmadan önce oturup bu planı nasıl yapalım diye kafa yoruyorsunuz. Arkadaşlarım bu planı yapmış olmak için mi yoksa gerçekten seçim sırasında söylenen sözler vaatler bunun içerisine girsin mi? Kaynakları tek tek tarayalım ona göre hazırlayalım. Bu işi iyi yapan çok az belediye var. Yasa bunu emrettiği için yapan belediyeler var. Her siyasi partiden belediye var. Biz gerçekçi olsun istedik. Bu plan yapılırken hatalar yapılmış olabilir. Rakamlar çok önemli değil.

“BELEDİYE BÜTÇESİ İLK KEZ BU SENE FAZLA VERECEK”

Bizim Bolu Belediyesinin sıkıntısı sadece rakamlarda ufak tefek hatalar yapabilirim ama 2018 yılında 55 milyonluk gayrimenkul satılı 20 küsür milyonu takasta kullanılmış. 70 milyon hedeften sapma olmuş. Biz istiyoruz ki; denk bütçeler yapalım. Bu yılki gelirimiz 220-240 milyon arası bir gelir olması gerekecek, ekonomik kriz etkisi nedeniyle biraz altında da kalabilir. Bolu belediyesi bütçesi ilk kez bu sene fazla verecek. Bütçeyi denk olarak hazırlamak bütün şirketlerin genel prensibidir. 2020 bütçemiz 2019’un bütçesinden rakam olarak küçük olacak ama gerçekleşme oranına bakınca bizim hedefimiz burada %90 civarında gerçekleşmeyi yakalayabilmek. Dolayısıyla bunun çok gerçekçi stratejik plan olduğunu düşünüyorum. Biz burada vizyonumuzu ortaya koyuyoruz. Bu vizyonu ortaya koyarken seçim dönemindeki vaatlerimizi unuttuk demedik. Seçim bitti bunlar bitti demedik. Bolu halkına söz verdik yapacağız. Rakamlar tutarlı ve gerçekçi olacak dedik” ifadelerini kullandı.

“STRATEJİK PLANIMIZ BİRÇOK BELEDİYE TARAFINDAN ÖRNEK ALINACAK”

Başkan Özcan son olarak, belediye olarak gayrimenkul konusunda şanlı bir belediye olmadıklarını vurgulayarak; “Birde biz gayrimenkul konusunda Türkiye’nin şanslı belediyelerinden biri değiliz. Elimizdeki gayrimenkulleri planlamayı yaparken de son derece dikkatli kullanmamız gerekiyor. Ben bu stratejik planın 2024 seçimlerinden sonra birçok belediye tarafından örnek alınacağını iddia ediyorum. Hazırlanış tarzı ve gerçekleşme oranları bakımından Türkiye’nin hangi siyasi partili belediye olursa olsun birçok belediye tarafından örnek alınacak” dedi.  

Başkan Özcan konuşmasının ardından, 2020-2024 yıllarını kapsayan stratejik planı meclis üyelerinin oylarına sundu ve oy çokluğu ile kabul edildi.