Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

2020-2021 KIŞ MEVSİMİ TRAFİK TEDBİRLERİ TOPLANTISI YAPILDI

2020-2021 KIŞ MEVSİMİ TRAFİK TEDBİRLERİ TOPLANTISI YAPILDI
2020-2021 kış mevsimi trafik tedbirleri ile ilgili toplantı, Bolu Valisi Ahmet Ümit’in başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda, kış aylarında Bolu’nun yol ağını kullanacak vatandaşlarımızın huzur ve güven içinde seyahat etmelerini sağlamak amacıyla oluşabilecek olumsuzluklara karşı alınması gereken tedbirler görüşüldü.

Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu’nda Bolu Valisi Ahmet Ümit’in başkanlığında düzenlenen toplantıya, Garnizon Komutan Vekili Piyade Komando Albay İslam Can, Vali Yardımcısı Ahmet Atılkan, İlçe Kaymakamları, İl Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ömer Ersever,  Karayolları ile diğer kurumların ve sivil toplum örgütlerinin yetkilileri katıldı.

ALINACAK TEDBİRLER SUNUM HALİNDE AKTARILDI

Toplantıda, Trafik Şubelerinden sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Uçkan Dirisu tarafından İl Emniyet Müdürlüğü ile İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nün kış mevsiminde alınacak tedbirlerle ilgili ana konuları kapsayan sunum gerçekleştirildi.

Ayrıca Vali Ahmet Ümit’in soruları üzerine, Karayolları 41. - 42. - 43. Şube Şefleri ile Boludağı, Çaydurt ve Cankurtaran Otoyol İşletme Şefleri kış tedbirleri ile ilgili olarak kendi sorumluluk alanlarında alınan önlemler,  yapılan hazırlıklar ve yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler verdiler.

“VATANDAŞLARIMIZIN SEVDİKLERİNE SAĞ SALİM ULUŞMASI İÇİN GEREKLİ TEDBİRLERİ ALMALIYIZ”

Bolu’nun İstanbul-Ankara arasında çok önemli bir geçiş noktası üzerinde olduğunu belirten Bolu Valisi Ahmet Ümit, “Kış mevsiminin en yoğun geçtiği güzergâhlardan birisinde bulunuyoruz. Burada bulunan arkadaşlarımızdan her birisi iletişimde ve intikalde vatandaşlarımıza yardımcı olmakla mükellef arkadaşlarımız. Kısacası burada hep birlikte ilimizden geçen vatandaşlarımızın memleketlerine, evine ve sevdiklerine sağ salim varabilmesi için sorumluluklara sahibiz. Bu sorumluluklarımızda biz ne kadar hassas, duyarlı ve gayretli olursak insanlarımız o kadar rahat edecektir. Toplantıda, kışın oluşabilecek olumsuz şartlardan vatandaşlarımızın her hangi bir mağduriyet yaşamadan gidecekleri yerlere sağlıklı bir şekilde ulaşmaları için gerekli tedbirleri alacağız ve sonrasında da uygulamaya koyacağız. Trafiğin güvenliği Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı ekiplerimizce sağlanmaktadır. Ama toplantımıza iştirak eden tüm arkadaşlarımızın trafiğin kış aylarında aksamaması için yakından veya uzaktan sorumlulukları var” dedi.

“KARLA MÜCADELEDE 24 SAAT ESASINA GÖRE ÇALIŞACAĞIZ”

Kış mevsiminin başladığını ve trafikte yaşanması muhtemel aksaklıklara karşı hazırlıklı olunması gerektiğini belirten Vali Ümit, “Bolu deyince kış, Bolu dağı deyince de trafik zorlukları akla geliyor. Bize düşen; sorumluluklarımızı gece gündüz demeden 24 saat esasına göre her koşulda ve durumda öncelikle beynimize nakşetmemiz, sonra da pratiğe dökecek yol ve yöntemleri düşünmemiz, müteakiben alınan tedbirleri tam olarak uygulamaya başlamamızdır. Her kurum karla mücadelede kendi görevinin bilincinde olarak duyarlılığı en üst safhada tutup vazifesini en iyi şekilde yapacaktır” dedi.

“HAZIRLIKLARIMIZI TAMAMLAYALIM”

Kar yağmadan hazırlıkların tamamlanması gerektiğinin önemini belirten Vali Ümit, “Tuzumuz, solüsyonumuz, tuzlama yapan araçlar, ekiplerimiz hangi durumda, kimler hangi güzergâhta, hangi şartlarda görevli olacak vb. planlamaları kar yağmadan yapmalıyız. Tüm sorumlu arkadaşlarımız kar yağışı ve buzlanma halinde Anadolu Otoyolu ve D-100 başta olmak üzere ilimiz sorumluluk alanında bulunan tüm karayollarında ve köy yollarında kullanılacak bütün malzemeleri hazır etmiş olması gerekiyor. Hazır değilse de bir an evvel tamamlamalıyız. Diğer yandan bunları gerek tuzlama gerekse kar kürümede kullanacağımız araçların bakımı ve hazır oluşu da çok önemli. Hep beraber yaşanabilecek ve karşılaşılabilecek aksaklıkları önceden istişare edelim ki karşılaştığımızda vatandaşlarımızı mağdur etmeden en kısa sürede çözme gayretinde olalım” dedi.

“HEM DUYARLI HEM DE TEDBİRLİ OLACAĞIZ”

Karla mücadelede mutlaka kurumlar arası koordinasyon ve işbirliğinin olması gerektiğini belirten Vali Ümit, “Bugünlerde havaların soğumasıyla birlikte yollarda gizli buzlanma tehlikeleri söz konusu. Gizli buzlanmayı gören arkadaşımız vatandaşlarımızın mağdur olmaması ve olumsuzluklar yaşamaması için en yakın karayolu veya otoyol yetkilisine iletmeli, sorumlu arkadaşlarımız da en kısa sürede gerekli uyarı ve işaretlemeleri yaparak trafik polislerimizce derhal yönlendirme çalışmaları yapılarak müdahale edip herhangi bir kaza yaşanmadan gereken işleri yapmalıdır.

“AMACIMIZ İLİMİZ GÜZERGÂHINI KULLANACAK VATANDAŞLARIMIZA EN ÜST SEVİYEDE GÜVENLİ BİR SEYAHAT ORTAMI SAĞLAMAKTIR”

Bolu olarak kış mevsiminde yoğun kar yağışı, buzlanma ve don olduğu için trafik konusunda her an her türlü aksaklığın yaşanabileceği bir güzergâhtayız. Sadece kendi içimizde değil çevre illerin yetkilileri ile de irtibat halinde olmalıyız ve koordineli bir şekilde hareket etmeliyiz. Amacımız, kış mevsiminde trafik güvenliğinin olumsuz etkilenmesini önlemek, meydana gelebilecek kaza ve olaylara en seri şekilde müdahale etmek, trafiğin kesintiye uğramasını önlemek, İlimiz güzergâhını kullanacak vatandaşlarımızın en üst seviyede güvenli bir seyahat ortamında sağ salim geçmelerini sağlamaktır. Bunun için de ne gerekiyorsa birlik ve beraberlik içerisinde koordineli bir şekilde yapacağız.

“ŞAHSİ ARAÇLAR DA KIŞ LASTİĞİ KULLANMALI”

Genelin menfaati için bazen özel fedakârlıklar yapılması gerekebilir. Herhangi bir yol kapanması durumunda en önemli konulardan biri lojistiktir. Tırların kar yağışı ile birlikte yolda kalma durumlarının yaşanmaması için uygun bekleme yerlerinin, ısınma, barınma ve gıda ihtiyacının karşılanması için hazırlıkların planlanmış olması gerekiyor. Tehlikenin seviyesine göre zor kış şartlarında kar lastiği olmayan özel araçların da trafiğe çıkması kısıtlanabilir. Hem kendilerini hem de diğer sürücüleri tehlikeye atmamak için özel araçlarda da kış lastiği kullanılmalıdır.

“BU YOLLAR HASRET KAVUŞTURAN ARACILARDIR”

Bu yollar hasret kavuşturan aracılardır. İlimizin sorumluluk alanındaki bütün yolları her daim açık tutmak, her insanın menziline sağ salim ulaşması için gerekli tedbirleri almak ve uygulamak hepimizin en temel görevidir. Bu vesileyle ilimizin sorumluluk alanında bulunan bütün yolları kullanacak vatandaşlarımıza ve Bolulu hemşehrilerimize kazasız seyahatler temenni ediyor, trafiğin kesintiye uğramaması için karla mücadelede gece gündüz mesai mefhumu gözetmeksizin emek sarf eden herkese görevlerinde kolaylıklar ve başarılar diliyorum” dedi.

Toplantı, kış mevsiminde başarılı bir karla mücadele çalışması yapılabilmesi için alınması gereken tedbirlerin değerlendirilmesinin ardından sona erdi.
Etiketler: bolu haberler