Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“2 AY 3 AY GECİKMELİ ŞEKİLDE MAAŞLARIMIZI ALABİLDİK”

“2 AY 3 AY GECİKMELİ ŞEKİLDE MAAŞLARIMIZI ALABİLDİK”
Kadro isteklerini iletmek için AK Parti İl Başkanı Suat Güner’i ziyaret eden karayolu işçileri, "Lütfen sorunumuz çözülsün. Lütfen bu çığlığımızı duysunlar ve bizlere yardım etsinler" dedi.

Türkiye'nin önemli geçiş güzergahlarından biri olan Bolu'da, önemli ve zorlu görevlerden birini yapan karayolları işçileri, kadro istiyor. Yıllardır kadroya alınmayı bekleyen işçileri, yeni kadro planında da dışarıda kalacakları endişesi sardı. İşçiler, bu nedenle Yol-İş Sendikası Ankara 1 No'lu Şube Genel Sekreteri Şaban Çekil ile birlikte AK Parti İl Başkanı Suat Güner’i ziyaret ederek sorunlarını anlattı.

"MAAŞLARIMIZI 10 YILDIR EN ERKEN 20 GÜN SONRA ALABİLDİK”

Taleplerini dile getiren işçiler, "Bizler yıllardır karayollarında karayolları işçisinin yaptığı işi yapıyoruz. Genelde hep beraber çalışıyoruz. Karayolları işçisi ne yapıyorsa biz aynısını yapıyoruz. Bakım, onarım ve tünel bakım onarım, karla mücadele, trafik, yama olmak üzere tüm bakım işlerini bizler de yapıyoruz. 2010 yılında Yol-İş Sendikası'nın açtığı davalar, Yargıtay'da da onanınca 2012'den sonra tespit davaları ve muvazaa davaları açılmasın diye KGM hizmet alımı ihalesini iptal edip, anahtar teslimi ihalesine bizler mahkemeye vermeyelim diye geçildi ve o günden bu yana devamlı tüm bölgelerde maaşlarımız azaltıldı, bununla birlikte devamlı 2 ay 3 ay gecikmeli şekilde maaşlarımızı alabildik. Maaşlarımızı 10 yıldır en erken 20 gün sonra alabildik” dedi.

“ÖĞRENDİĞİMİZ BİLGİLER BİZİM KADRO DIŞI OLDUĞUMUZ”

Kadro alamamaktan şikayetçi olan işçiler, “Zorumuza giden başka bir husus da dün bizlerle birlikte çalışan arkadaşlarımız 2015-2016 yılında kadro alırken, bizler hala kadro alamadık. Bu da yetmiyormuş gibi. Türkiye'de 1 milyon kişi kadro alırken, biz kadro dışı bırakıldık. İşçilik maliyetleri yüzde 70'i geçmediğinden siz yüzde 70'e takılıyorsunuz dendi ve tekrar kadro dışı bırakıldık. Şimdi de 100 bin kişi kadroya alınacak deniliyor. Öğrendiğimiz bilgiler bizim kadro dışı olduğumuz. Lütfen sorunumuz çözülsün” ifadelerini kullandı.

“ONLARIN İHALESİNİN ADI SADECE MÜŞAVİRLİK”

Müşavirlik çalışanlarının da sıkıntılarını dile getiren işçiler, “Aynı şekilde müşavirlikte çalışan arkadaşlarımız da aynı durumda. Onlar da bölgelerde karayollarının işçisiyle, memuruyla birlikte çalışıyorlar. Onların ihalesinin adı sadece müşavirlik. Aslında onlar da hizmet alımı. Onlar da dışarıda kaldı. HGS bölümünde çalışan arkadaşlarımız var. Bir kısmı çağrı bölümünde. Bir kısmı tebligat bölümünde. İhaleleri hizmet alımı olduğu halde kadro dışı bırakıldı. Başbakanlıkta 113 kiralık araç şoför arkadaşımız kadro alırken, bizde de çalışan kiralık araç şoförü arkadaşlarımız var. Onlar da yine kadro dışı bırakıldı. Lütfen bu çığlığımızı duysunlar ve bizlere yardım etsinle” açıklamasını yaptı.

“İSTİŞARELERDE BULUNDUK"

AK Parti İl Başkanı Suat Güner, işçilerin taleplerini sunduğu ziyareti, "Karayolları'nda çalışan taşeron işçilerimizi ağırladık. Talep ve önerileri noktasında istişarelerde bulunduk." sözleriyle sosyal medya hesabından paylaştı.

 

Etiketler: bolu haberler