Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

17 DÜĞÜNDE 26 BİN 492 LİRA İDARİ CEZA KESİLDİ

17 DÜĞÜNDE 26 BİN 492 LİRA İDARİ CEZA KESİLDİ
Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında maske, mesafe ve hijyen kurallarına uygun olarak gerçekleşen nikah törenleri denetim ekipleri gözetiminde yapılırken tedbirler kapsamında 4 ayda 1060 düğün denetlendi, kural ihlali yapılan 17 düğünde 26 bin 492 lira idari ceza kesildi.

Haber: Aslı Akış

Kentte, artan Kovid-19 vakalarının ardından 15 Temmuz'dan itibaren düğünler ve nikahlar ekipler tarafından denetleniyor.

Kontrollü̈ sosyal hayatın gerekliliği olan maske, mesafe ve temizlik kuralları konusunda hassas davranan salgın denetim ekipleri katılımcıların Hayat Eve Sığar (HES) kontrolünü gerçekleştiriyor. Nikâh merasimlerinin sürelerinde dikkat eden ekipler gelin ve damadın birinci ve ikinci derece yakını olmayan 65 yaş ve üzeri vatandaşlar ile 15 yaş altı çocukların katılmasına izin vermezken en az 3 kamu görevlisi (kolluk, zabıta) nikah esnasında yeni kurallar ile ilgili uyarılarda bulunuyor. Kontrollerde, kuralara uymayanlara gerekli idari para cezası uygulanıyor.

Ekipler tarafından denetimlerin başlamasından bugüne kadar 1060 düğünde maske, sosyal mesafe ve hijyen konusunda denetim yapıldı. Denetimlerde, kural ihlali yapılan 17 düğünde toplam 26 bin 492 lira idari ceza kesildi.

 

 

Etiketler: bolu haberler