Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

17. ‘BİZİM MAHALLE” ETKİNLİĞİ KÜRKÇÜLER MAHALLESİ’

17. ‘BİZİM MAHALLE” ETKİNLİĞİ KÜRKÇÜLER MAHALLESİ’
Bolu Belediyesi tarafından her ay farklı bir mahallede düzenlenen ‘Bizim Mahalle” etkinliklerinin 17’ncisi Kürkçüler Mahallesi ev sahipliğinde gerçekleşti. 23 Nisan kutlamaları için Kırgızistan ve Kazakistan’dan gelen çocuklar ve Mevlana İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından yapılan gösteriler mahalle sakinlerinden tam not aldı.


Eski mahalle medeniyetinin geliştirilmesi ve mahalle kültürünün canlanması amacıyla Bolu Belediyesi Muhtarlık İşleri Müdürlüğü’nce başlatılan ‘Bizim Mahalle’ etkinliklerinin 17’ncisi Kürkçüler Mahallesinde gerçekleşti.

Mevlana İlköğretim Okulu konferans salonunda yapılan etkinliğe mahalle sakinleri ile öğrencilerin yakınları büyük ilgi gösterdi.

Etkinliğe Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcıları Emine Davarcıoğlu ve Zerrin Biçen, AK Parti İl Başkanı Nurettin Doğanay, İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Yüceer, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ahmet Eker de katıldı.

Etkinlik, vatandaşlara yemek ikramıyla başladı

Cuma namazını Kürkçüler TOKİ Camii’nde kılan Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, daha sonra okula gelerek yemek tezgahının başına geçti ve mahalleliye etli pilav ve ayran dağıttı.

Başkan Yılmaz ardından etkinliğin yapılacağı salonda geçti. Protokol konuşmaları ile çeşitli öğrenci gösterileri,  dergi dağıtımı ve stantların gezilmesi ile dolu dolu geçen etkinlikte ilk olarak Mahalle Muhtarı İbrahim Vural ve Mevlana İlköğretim Okulu Burçin Yetiş birer konuşma yaptı.

Muhtar Vural, Kürkçüler Mahallesi’ne özel olarak hazırlatılan dergi için şimdiye kadar çıkartılan dergiler arasındaki en kapsamlı dergi olduğunu belirtti. Dergide emeği geçenleri kutlayan Vural, konuşmasında ayrıca Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’dan da övgüyle bahsederek “Sayın başkanım 14 yılda büyük hizmetlere imza attınız. Bolu’muza nice hizmetler, nice eserler kazandırdınız. Nice büyük projelere de imza atacağınıza yürekten inanıyorum” dedi.

Bizim Mahalle Dergisi Kürkçüler sayısı için “geleceğe ışık tutan önemli bir eser” olduğunu söyleyen Okul Müdürü Burçin Yetiş ise “Bu önemli çalışmanın dağıtımına ve diğer etkinliklere ev sahipliği yapmaktan dolayı büyük mutluk duyuyoruz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından 23 Nisan kutlamalarına katılmak üzere Kazakistan ve Kırgızistan’dan Bolu’ya gelen yabancı öğrenciler ile Mevlana Anaokulu, Mevlana ilkokulu ve ortaokulu öğrencileri tarafından çeşitli gösteriler yapıldı.  Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, gösterileri ilgiyle izlerken, salonu dolduran mahalle sakinleri ve öğrenci yakınları da minik öğrencilerin gösterilerini cep telefonları ile kaydetti.

Renkli gösterilere sahne olan öğrenci gösterilerinin ardından Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, önce Muhtarlık İşleri Müdürlüğü tarafından Kürkçüler Mahallesi’ne özel olarak hazırlanan “Bizim mahalle Dergisi Kürkçüler sayısının dağıtımını gerçekleştirdi, ardından mahalleliye hitap etti.  Etkinlik hakkında görüşlerini paylaşan Yılmaz, renkli bir etkinlik olduğunu belirtti ve etkinliğe ev sahipliği yapan okul yöneticilerini kutladı.   Yabancı öğrencilerin de etkinlikte sahne aldığına vurgu yapan Yılmaz, öğrencilerin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramlarını kutladı. 14 yıllık süreçte yapılanlara da değinen Yılmaz,  “Bizim görevimiz hizmet etmek. Bu görevi sizlerden aldığımız güçle yapıyoruz. Önümüzdeki süreçte de sizlerden alacağımız güçle, ne kadar hizmet varsa beraber yapacağız” diye konuştu.

Yılmaz, konuşmasının ardından stantları dolaşarak okuldan ayrıldı.

Etiketler: