Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

16 SAATTE ARALIKSIZ KUR’AN-I KERİM’İ HATMETTİ

16 SAATTE ARALIKSIZ KUR’AN-I KERİM’İ HATMETTİ
Ukraynalı öğrenci Aısha Bılıalova, 16 saatte aralıksız olarak Kur’an-ı Kerimi hatim etti.

Sandallar Uluslararası Bölge Yatılı Kız Kur’an Kursu öğrencisi olan 19 yaşındaki Ukraynalı öğrenci Aısha Bılıalova Kur’an Kursu Öğreticisi Esra Öztürkoğlu gözetiminde hafızlığa başladı ve 12 ayda hafızlığını tamamladı.

Aısha Bılıalova 16 saatte aralıksız olarak (İhtiyaç molaları hariç) Kur’an-ı Kerimi ezbere okuyarak büyük bir başarı kazandı.

Aısha Bılıalova 3 Ekim tarihinde İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu’nu makamında ziyaret etti. Ziyaret esnasında Tahiroğlu: “Aısha Bılıalova kardeşimiz, 1 yılda hafız olmuş, daha da önemlisi 16 saat gibi kısa bir sürede de, Fatiha Suresi’nden başlayarak Nas Suresi’ne kadar Kur’an-ı Kerimi ezbere okuyup gerçekten çok zor bir iş başarmıştır. Hafızlık yapmak kolay değildir. Çok meşakkatli ve zordur ama onu ömür boyu korumak daha da zordur. Bundan sonra onun yapacağı şey, her gün tekrar etmesi ve her gün hafızlığını taze tutmasıdır. Öğrencimiz Aısha’yı, anne babasını ve ona her zaman destek olan hocasını kutluyorum. Allah kendisine sağlıklı ömürler versin. Bundan sonraki hayatında başarılar dilerim” diye konuştu.

Tahiroğlu, Müftü Yardımcısı Fadime Arslan’ın da hazır bulunduğu ziyarette, Bılıalova’ya çeşitli hediyeler takdim ederek, hocası Esra Öztürkoğlu’na ve Kurs Yöneticisi Zeynep Aktaş’a teşekkür etti.

Etiketler: bolu haberler