Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

1500 ÖĞRENCİ TABLET VE İNTERNET PAKETLERİNİ TESLİM ALMAYA BAŞLADI

1500 ÖĞRENCİ TABLET VE İNTERNET PAKETLERİNİ TESLİM ALMAYA BAŞLADI
Bolu Belediyesi, EBA sistemine giremeyen ihtiyaç sahibi öğrencilere ücretsiz tablet ve internet paketi dağıtmaya başladı. 1500 öğrencinin tabletlerine kavuştuğu törende konuşan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, “1000-1500 adet tablet daha temin etmek için çalışma yapıyoruz. Arzu ediyoruz ki ihtiyaç sahibi olup sırf tableti, interneti olmadığı için eğitimden geri kalan bir tek öğrenci kardeşimiz, çocuğumuz kalmasın. Bu başlangıç. Tablet dağıtımına devam edeceğiz” dedi.


Bolu Belediyesi’nden uzaktan eğitime büyük destek… MEB’in uzaktan eğitim kararı alması sonrası Bolu Belediyesi, EBA sistemine girebilsinler diye maddi durumu iyi olmayan öğrencilere tablet ve internet paketi desteği vermeye başladı. İlk etapta Sayıştay onaylı Sosyal Yardım Yönetmeliği usul ve esaslarına göre tablet almaya hak kazanan maddi durumu kötü olan 1500 öğrenci, bugün gerçekleşen tören ile hediye tablet ve internet paketlerini teslim almaya başladılar.

Sosyal mesafe kurallarına uyularak gerçekleşen program Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Ardından Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, kürsüye çıkarak bir konuşma yaptı.

“KENDİNİZE GÜVENİN, SİZ AZMETTİKÇE ÖNÜNÜZDE HİÇ KİMSE DURAMAZ”

Belediye Başkanı Tanju Özcan, konuşmasında ilk olarak öğrencilere hitap etti. Öğrencilerden kendilerine güvenmelerini isteyen Özcan, “Maalesef Türkiye eğitim alanında iyiye doğru gitmiyor. Bunu üzülerek söylüyorum. Ben daha önce milletvekiliydim, şimdi de belediye başkanıyım. Ama zannetmeyin zengin bir ailenin çocuğu falan değilim. Öyle saraylarda falan da büyümedim. Ben Gövem köyündenim. Benim rahmetli dedem tahsili olmayan, ormandan üretim yapan ve buradan elde ettiği gelirle hayatını sürdürmeye çalışan bir insandı. Bin bir güçlükle babamı okutmuş. Babam öğretmen olmuş. Aynı zaman benim öğretmenimdi. Ve ben babamı dinledim, okudum. Önce hukuk fakültesini bitirdim avukat oldum, sonrasında Cumhuriyetimizin bize sağladığı eşitliklerle bugün buralara geldim. Bunları ne için anlatıyorum? Eğitimin ciddiyetine varın, kendinize güvenin diye. Emin olun içinizden birileri bizden sonra buralara gelebilir.  İçinizden biri Bolu’yu milletvekili olarak temsil edebilir. Bu hayal değil… Dolayısıyla siz azmettikçe önünüzde hiç kimse duramaz” dedi.

“BU GÜNLER GEÇECEK”

Dünyanın içinde bulunduğu pandemi sürecine de değinen Özcan, zor günlerin geçeceğini inandığını söyleyerek, “Bu sene farklı bir süreçten geçiyoruz. Bir salgın hastalık var. Bizim hayatımızda da ilk kez karşılaştığımız bir durum. Şimdi buradaki çocuklarımıza bakınca çok üzülüyorum. Koşarak oynamaları gerekirken, maskeyle oturuyorlar. Ama bu günler geçecek. Hep böyle devam etmeyecek. Önümüzdeki aylarda bu hastalığın aşısı bulunacak ve normal hayatımıza döneceğiz. Ben buna inanıyorum.” diye konuştu.

“TABLET DAĞITIMINA DEVAM EDECEĞİZ”

Özcan, dağıtılacak hediye tabletler ile ilgili konuşarak;  “Tabi bu pandemi dolayısıyla eğitim de uzaktan yapılıyor. Ve burada devletimizin altyapı eksikliğinden kaynaklanan bir sıkıntı da var.  Yani interneti tableti olmayan çocuklar var.  Ve biz bunlara diyoruz ki hayır tabletten, bilgisayardan bu derslere katılacaksın. O yüzden biz bu eksikliği gördük ve dedik ki; bizim Sayıştay onaylı sosyal yardım yönetmeliğimize göre bu öğrencilerimize tablet dağıtalım. Tabi tableti tek başına dağıtmak da yetmiyor. Birçok evde internette yok. O yüzden bir yıl süreyle öğrencilerimize her ay 5GB internette verelim dedik.  Bunu yaparken şuna dikkat ediyoruz: biz sonuçta halkın, Bolu’nun parasını kullanıyoruz. Gerçek ihtiyaç sahiplerini tespit etmek ve tabletleri onlara vermek bizim görevimiz. Bu işin vebali de var… O nedenle arkadaşlarımız titiz bir çalışma yürütüyorlar. En ihtiyaç sahibinden başlayarak bu tabletleri dağıtıyoruz. Şuanda 1500 adet tablet dağıtacağız. Ancak 1000-1500 adet tablet daha temin etmek için çalışma yapıyoruz. Arzu ediyoruz ki ihtiyaç sahibi olup sırf tableti, interneti olmadığı için eğitimden geri kalan bir tek öğrenci kardeşimiz, çocuğumuz kalmasın. Bu başlangıç. Tablet dağıtımına devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Başkan Özcan daha sonra öğrencilerin yüzleri görülmemesi için belediye sosyal medya hesaplarından yapılan canlı yayına son verilmesi talimatı verdi. Yayının kesilmesinin ardından Özcan, maddi durumu iyi olmayan öğrencilere tabletlerini teslim etti.

Etiketler: bolu haberler