Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

15 TEMMUZ’UN 5. YIL DÖNÜMÜNDE ŞEHİT VE GAZİLERİMİZ UNUTULMADI

15 TEMMUZ’UN 5. YIL DÖNÜMÜNDE ŞEHİT VE GAZİLERİMİZ UNUTULMADI
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün 5’inci yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de çeşitli etkinliklerle başladı. Gün dolayısıyla ilk olarak şehitlerimizin ruhlarına Mevlid-i Şerif okundu. 15 Temmuz şehidi polis memuru Ozan Özen ile şehitlikte bulunan diğer polis ve asker şehitlerinin kabirlerine karanfil bırakılarak dua edildi.


Haber: Servet Gökçek

“15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinlikleri kapsamında Garnizon Şehitliğinde program düzenlendi.

Şehitlikte düzenlenen programa Bolu Valisi Ahmet Ümit,  Garnizon Komutan Vekili Piyade Komando Albay İslam Cam, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bolu Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Bektaş, Bolu İdare Mahkemesi Başkanı Turgut Delal, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Vali Yardımcısı Ahmet Atılkan, , İl Jandarma Komutanı Ömer Ersever, İl Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy, daire müdürleri, Şehitler aileleri, Gaziler, Siyasi Partilerin İl Başkanları, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

15 Temmuz işgal girişiminin 5’inci yıl dönümü dolayısıyla Garnizon Şehitliğinde düzenlenen program şehitlerimizin manevi huzurunda Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Program başta 15 Temmuz şehitlerimiz olmak üzere tüm şehitlerimiz için Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu tarafından daha önceki günlerde okunan hatimlerin duaları yapıldı.

Duaların akabinde Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi ile Bolu İl Milli Eğitim Müdürlüğünün birlikte tertip ettiği “Pedalları Şehitlerimiz İçin Çeviriyoruz” temalı Bisiklet Turu’na katılan sporculara tur boyunca taşıdıkları şanlı bayramlığımız Bolu Valisi Ahmet Ümit’e takdim edildi.

ŞEHİTLERİMİZİN KABİRLERİ ZİYARET EDİLDİ

Bolu Valisi Ahmet Ümit ve beraberindekiler şehitlerimizin kabirlerini tek tek ziyaret ederek çiçek bıraktılar.

Programa katılan şehit yakınları ve gazilerle de yakından ilgilenen Vali Ümit, “Tüm şehitlerimizin ruhları şâd, mekânları cennet, makamları âlî olsun” dedi.

 

Etiketler: bolu haberler