Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

15 TEMMUZ GECESİNİ, BOLU BİR ARADA GEÇİRDİ

15 TEMMUZ GECESİNİ, BOLU BİR ARADA GEÇİRDİ
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında Kent Meydanında düzenlenen programda, kent protokolü ve vatandaşlar gece yarısına kadar nöbet tuttu.

Bolu’daki 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programları, akşam Kent Meydanı’nda düzenlenen programla sona erdi. Programda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajı ve günün anlam ve önemini aktaran filmler yayımlandı.

Darbe girişiminin 6’ıncı yılında gerçekleştirilen anma programında; Bolu Valisi Erkan Kılıç, AK Parti Bolu Milletvekilleri Arzu Aydın ve Fehmi Küpçü, Bolu Garnizon Komutan Vekili Piyade Komando Albay İslam Can, Bolu Belediye Başkan Vekili Naci Parlak, İl Emniyet Müdürü Saadettin Aksoy, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Haluk Saygılı, İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu, daire müdürleri ve siyasi parti temsilcileri yer aldı.

OKUNAN ŞİİRLER DUYGULANDIRDI

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden programda, Kuran’ı Kerim tilaveti yapıldı, dualar edildi. Lise öğrencileri tarafından her konuşma öncesinde şiirler okundu. Şiirler okunurken, duygu dolu anlar yaşandı.

“SİYASİ AYAĞIN HALA YARGILANMADIĞINI ÜZÜLEREK GÖRMEKTEYİZ”

Programda konuşmalar da yapıldı. Kürsüye gelerek ilk konuşmayı yapan Bolu Belediye Başkan Vekili Naci Parlak, “Şanlı Türk Ordusu içerisinde yuvalanan terör örgütü mensubu hainler, eşi benzeri görüşmemiş bir şekilde, bu milletin parasıyla alınan tank ve uçaklarla, tüfeklerle kendi vatandaşının üzerine bombalar kurşunlar yağdırdılar. Bu hainler topluluğu dönemin siyasi aktörlerini, medya tetikçilerini de yanlarına alarak önce Ergenekon, Balyoz gibi kumpaslarla birçok vatan evladını evinden, yuvasından, can bildiği Türk Ordusu’ndan uzaklaştırıp zindanlara tıktı. Ne yazık ki hainlere koridor olan siyasi ayağın hala yakalanıp, yargılanmadığını üzülerek görmekteyiz. 15 Temmuz gecesi büyük bir destan yazıldı. Bundan Atatürkçü subaylarımızın ve güvenlik güçlerimizin büyük payı vardır.  Darbe girişimine karşı, kahramanca mücadele verirken yaşamını yitiren şehitlerimizi bir kez daha saygı ve minnetle anıyorum. Kahraman gazilerimize sağlık ve esenlikler diliyorum. Rabbim bizlere bir daha Rabbim bizlere bir daha bu tür hainlikleri yaşatmasın” dedi.

“GÜÇLÜ TÜRKİYE BIRAKABİLMEK HER YİĞİDİN HARCI DEĞİLDİR”

Güçlü bir Türkiye bırakabilmek için çalıştıklarını aktaran Milletvekili Küpçü, “Bizler biliyoruz ki vukuatsız kabadayılık yapanlar çoktur. Bahsederler, adres gösterirler. Dün bu meydanlarda, bundan tam 6 yıl önce millete, milletin iradesine operasyon çektiklerinde belki gönlü, kalbi Türkiye mefkûresi için hiç sızlamayanlar yav hele belki de deyip kalbinden, gönlünden geçirenler olabilir. Bizim sözümüz onlara değil, bizim sözümüz bu toprakları vatan olarak addeden ay yıldızlı hilalin altında, al bayrağın altında, gerçekten bu toprakları, kalbinde ve bu toprakların çocukları olarak hissedenleredir sözümüz, inanıyoruz, güveniyoruz. Dedik ya büyük Türkiye yolunda milletiyle beraber yol yürümek, dünden geleni yarına aktarmak, gençlerine evlatlarına güçlü, lider bir Türkiye bırakabilmek eskilerin tabiriyle bir tuğladan duvar olabilmek, bir medeniyet tasavvurunda olabilmek her yiğidin harcı değildir. Yoktur bizim genetiğimizde muhannettik etmek, muhannete yara sardırmak” diye konuştu.

“15 TEMMUZ’DA YENİ KAPILAR ARALAMIŞTIR”

Şehitleri ve gazileri yâd eden Milletvekili Aydın ise muhalefete eleştiride bulunarak, “15 Temmuz tarih boyunca kazandığımız tüm zaferlerin mayasını oluşturan azim, cesaret ve kararlılıkla tanklara ve uçaklara meydan okuyan şehit ve gazilerimize bir kez daha Çanakkale ruhunu yaşattıkları onurlu direnişin adıdır. İstiklal harbimiz nasıl yeni bir dönemi başlattıysa 15 Temmuz’da Türkiye’nin önünde yeni kapılar aralamıştır. Sırf seçim kazanmak ve helalleşmek adına yola çıkanlar genel merkezlerinde FETÖ’cülerle dirsek teması bulunmaya, iktidar olduklarında iadeyi itibarda bulunacaklarına, ‘Ben Pensilvanya’daki malum şahsa terörist diyemem’ diyenleri bağırlarına basmaya, SİHA’ları üreten Bayraktar’ı dışişleri bakanı oldukları takdirde yargılayacaklarını ve hatta SİHA’ların üretimini durduracaklarını söylemeye devam etmektedirler” ifadelerini kullandı.

“BAŞIMIZI KALDIRMAMIZ İSTENMİYOR”

Türkiye’nin bölgesinde güçlü olmasının istenmediğini aktaran Vali Kılıç ise, “Yaklaşık 6 yıl oldu, hain darbe girişiminden bu yana… Darbe girişimini, kalkışmayı devam zihinlerimizde canlı tutmak için bu programları yapıyoruz. Biliyorsunuz kutlama, anma günü olarak da belirlendi. Demokrasiye, siyasi iradeye yapılan bu kalkınmanın, darbenin tabi ki ülkemiz üzerinde olumsuz etkileri olmuştur, bir taraftan da insanlarımızın, milletimizin kaynaşması noktasında faydası da olmuştur. Bu darbe girişimi niye yapılıyor? Tabi yıllarca düşündük. Ülke olarak 1071 Malazgirt’ten beri, bizimle devamlı uğraşılıyor. Bizim başımızı kaldırmamız istenmiyor. Çünkü Türkiye tarihte hep güç odağı olmuştur ve güçlü olmuştur. Bölgesinde daima sözü geçen, dediğini yapan bir ülke olmuştur” şeklinde konuştu.

“HALKI SOKAĞA DAVET ETMESİ SONUCUNDA BU MÜCADELE KAZANILDI”

Kılıç, konuşmasını birlik vurgusu yaparak bitirdi:

“Bütün vatandaşı sokağa çıkartan, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı da anmadan geçmek uygun olmaz. Çünkü o anda neyin ne olduğunu bizler de bilemedik. Herkes tereddüt içinde kaldı. Ama Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın mikrofonların karşısına geçip halkı sokağa davet etmesi sonucunda bu mücadele kazanıldı. Böyle bir adım atılmasaydı, böyle bir birliktelik gerçekleştirilmiş olmasaydı belki de biz burada farklı bir şekilde bulunacaktık. Onun için bizler millet olarak birlik ve beraberlik içerisinde olmaya devam etmemiz gerekiyor. 15 Temmuz şehitlerini rahmetle anıyorum. Gazileri saygıyla anıyorum. Kendilerinden Allah razı olsun.”

SELALAR OKUNDU

Protokol konuşmalarının ardından, sancak koşusu ile getirilen bayrak, Vali Erkan Kılıç’a teslim edildi. Sancak koşusuna katılan sporculara protokol üyeleri tarafından katılım belgesi verilirken, toplu fotoğraf çekimi gerçekleştirildi. Ayrıca şiir yarışmasında dereceye giren öğrenciler de hediyelerini Vali Kılıç’tan aldı. Program tasavvuf müziği ile devam ederken, saat 00:13’te tüm camilerde sela okunmasıyla sona erdi.