Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

15 ‘İYİ’ CHP’Lİ Yİ DEĞERLENDİRDİ

15 ‘İYİ’ CHP’Lİ Yİ DEĞERLENDİRDİ
Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, CHP’li 15 milletvekilinin İYİ Parti’ye geçmesini ve 24 Haziran’daki seçimlerinde partilerin milletvekili adaylarını değerlendirdi.15 milletvekilinin geçişini ‘Güneş Motel’ olayına benzetirken, partilerin bazı milletvekili adayları ile ilgili de; “Bir proje geliştirip de benim projem diyebileceğin projen yok ise yük olma derim ülkeye” dedi.

Önümüzdeki sürecin ve siyasi siyasi arenanın çok hareketli olacağını ifade eden Belediye Başkanı Yılmaz, AK Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin Bolu’daki aday olacak isimleri hakkında; “Kendisini ülkenin geleceğinde katkı vermeye hazır hisseden herkesi kutluyorum. Ülkeye hizmet etmek isteyen herkese saygı duyarım. Ama bütün amaçta şu; milletvekili olmak için milletvekili olmak değil, belediye olmak için belediye başkanı olmak değil” diye konuştu.

“OY VEREN SEÇMENE SAYGISIZLIK DEĞİL MİDİR?”

Bolu Belediye Başkanı Alaadin Yılmaz, CHP’li 15 Milletvekilinin kendi iradeleri dışında İYİ Partiye geçmelerini saygısızlık olarak belirterek; “Öncelikle Cumhuriyet Halk Partililerin bile algılamakta zorlandığı bir gelişme oldu. 15 milletvekili öbür taraf geçti. Bu geçmişte Güneş Motel’i hatırlattı. Orda da hükümet olmak için 10 milletvekilinin 10’una da Güneş Motel’de Bakanlık verilerek hükümet kuruldu. Ecevit’i çok düzgün, dürüst adam olarak bilir Türkiye. Burada belki en büyük ayıbı Ecevit başlatmıştır. Sırf hükümet olabilmek için 10 tane adama Bakanlık vermiştir ve bu adamlar da Türkiye’nin ilk yargılanan bakanları olmuştur. Yani siyaseti kirleten insanlar olmuştur.

Şu an ise buna benzer bir model çıktı. Bu vatandaştan Cumhuriyet Halk Partili seçmenden oy almış insanlar kendi iradeleri ile değil, Cumhuriyet Halk Partisinin iradesi ile belki çok sevdikleri uyumlu oldukları yere geçmişlerdir veya hiç sevmedikleri bir yere geçmek zorunda kalmışlardır. Bu, bunlara oy veren seçmene saygısızlık değil midir diye mütalaa ettiğinizde bana sorarsanız bunun izah edilir tarafı yoktur. Ama maalesef siyaseti bu noktaya düşürüyoruz. Kim? Atatürk’ün kurduğu parti bu noktaya düşürüyor. O zaman Atatürk gibi kurucu liderimizi ağızlarına almasınlar. O bunlara, böyle bir yapıya müsaade etmezdi.

Şu anki Cumhuriyet Halk Partisi artık Atatürk’ün kurduğu parti olarak kendini kullansın arzusunda olmayız çünkü o zaman kurucumuza saygısızlık olur. Kurucumuza saygısızlığı ben Cumhuriyet Halk Partili değilim ama benim kabul etmem mümkün değil. Çünkü o kurucu sadece Cumhuriyet Halk Partisinin kurucusu değil. İkinci bir parti yoktu zaten o dönemde, tek parti vardı.” ifadelerini kullandı.

“ÜLKEYE HİZMET ETMEK İSTEYEN HERKESE SAYGI DUYARIM”

Başkan Yılmaz, önümüzdeki sürecin hareketli geçeceğini ifade ederek; “Bu arada siyasi arena hareketlendi. Önümüzdeki süreç biraz daha hareketlenecektir. Kendisini ülkenin geleceğinde katkı vermeye hazır hisseden herkesi kutluyorum. Bu konuda isminden bahsedilen insanlar eğer basın bahsediyorsa, basın onları bir noktaya yönlendiriyordur. Eğer gerçekten kamuoyu böyle bir talebi varsa zaten kamuoyunun karşısında kimse duramaz. Ben tabi ülkeye hizmet etmek isteyen herkese saygı duyarım. Ama bütün amaçta şu; milletvekili olmak için milletvekili olmak değil, belediye olmak için belediye başkanı olmak değil.” diye konuştu.

“PROJEN YOK İSE YÜK OLMA DERİM ÜLKEYE”

Siyasete girecek olan ve siyaset içinde yer alanların ben şunu yaptım diyebilmesi gerektiğini vurgulayan Yılmaz; “Bu güne kadar şu kadar yıl siyasetin içerisindesin bir proje geliştirip de benim projem diyebileceğin projen yok ise yük olma derim ülkeye, Bolumuza. Bütün siyasete girenler için kullanıyorum bunu. Siyasete girecekler şu kadar yıl siyasetin içindeyim ama ben şunu yaptım diyebilmeli. İktidarın yaptıklarını sahiplenmek, iktidar sahibi mensupları için ideal olabilir ama Bolu milletvekili Bolu için şu projeyi çalıştım ve neticelendirdim diyebiliyor mu? Varsa söylesinler. Bu güne kadar Bolu’da kaç tane milletvekili gelip geçti bakın. Bir proje ile anılan kaç tane var? Lafa gelince mangalda hiç kül bırakıyor muyuz? Bırakmıyoruz.

Önemli olan belediye başkanlığını bıraktıktan sonra şu sokakta rahat yürüyebilmek, milletvekilliği bittikten sonra da bu sokakta rahat yürüyebilmek ve vatandaşın itibarını alarak yürüyebilmek. Bütün mesele bu. Yoksa şahsımıza oynarız. Şahsımıza oynadığımız zaman da kuru gürültü yaparız. Kimseye faydası olmaz. Ben yeni aday olup da seçileceklerin şahısların değil Bolu’ya ve ülkemize oynayacak şekilde kendilerini motive etmelerini, kazmadıktan sonra da bunu göstermelerini arzu ederim.” dedi.

“ALLAH NASİP ETMESİN”

14 yıldır Bolu’da bir birliktelik sağlanmış olsaydı; “Bolu en az %30 daha fazla gelişirdi diyen Yılmaz; “Bolu Belediyesi olarak yaptığımız çalışmalarda 14 yıl içerisinde eğer biz bu birlikteliği sağlayabilmiş olsaydık Bolu en az %30 daha fazla gelişirdi. Şu an sanayi projesi başladı. Şantiye kuruluyor. Kaç yılımız kaybettik? Kimler bu projeyi engellemeye çalıştı? Pis su atıkları tesisi kimler engel olmaya çalıştı? Karadere suları ile ilgili kimler neler konuştu? Şimdi bunlar yüzleri kızarmadan tekrar aday olacaklar mı? Vatandaşa, seçmene bu kadar saygısız davranan insanlar var ise, onlardan bir tanesi de ben isem ‘Allah Nasip Etmesin’ derim.” şeklinde konuştu.  

Etiketler: