Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

15-16 HAZİRAN UYARISI

15-16 HAZİRAN UYARISI
Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı H. Kazım Karsu, sürücülere Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sınavıyla ilgili uyarıda bulundu. Karsu, çocuklarımızın geleceği için iki gün dikkat çağrısı yaptı.

Gençlerin geleceğini karartmamak için 15-16 Haziran tarihlerinde gerçekleşecek olan üniversite sınavı süresince dikkatli olunmasını isteyen Karsu;

İlk oturumu olan TYT ve 2. oturumu AYT için adaylar saat 10.15'de başlayacak ve 135 dakika sürecek olan, 3. oturum YDT için 16 Haziran saat 15.45'de başlayacak ve 180 dakika sürecek olan YKS Sınavı saatlerinde sokaklarda klakson çalmamaları, yüksek sesle müzik dinlememelerini istedi.

Sınav günü trafikte yaşanan sıkışıklığa dikkat çeken İl Başkanı Karsu, "Bunun için sınava girecek öğrenciler sabah evden erken çıkmalıdır. Sınav günü trafik görevlileri sınav merkezi önlerinde ve etrafında önlemlerini artırarak öğrencilerin sınava rahat girmelerini sağlamalıdır. Tüm şoför esnafımız ve araç sürücülerimiz sınav zamanı okul önlerinde ve yakınlarında yüksek sesli müzik açmamaları, klakson ve korna çalmamaları öğrencilerimizin dikkati dağılmaması için faydalı olacaktır. Ayrıca, sınav yapılan yerlerin yakınlarında sınav saatlerinde gürültü çıkaran çalışmaların durdurulması için yetkililerimizin tedbir alması öğrencilerimizin geleceği için önemli. Bu sınav strese ve gerilime neden olmamalıdır. Geleceğimizi emanet edeceğimiz değerli öğrencilerimizin, büyük bir azim ve çabayla hazırlandıkları YKS sınavında başarılı olacaklarına inanıyoruz. Öğrencilerimizin uzun çalışmaları sonunda yaşamlarını şekillendirmek için üniversiteyi kazanması, eğitimlerine mutlu olacakları bir yükseköğretim kurumunda devam etmesi en büyük dileğimizdir." dedi.