Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

144 GÖNÜLLÜ DUALARLA HATAY’A UĞURLANDI

144 GÖNÜLLÜ DUALARLA HATAY’A UĞURLANDI
Bolu'dan, Kahramanmaraş merkezli, 10 ili etkileyen depremler nedeniyle imam hatip, öğretmen, akademisyenler, AFAD ve diğer kamu personelinden oluşan 144 gönüllü deprem bölgesine gönderildi.

HABER: ASLI AKIŞ

Deprem bölgesine seferberlik ilan edilirken gönüllü olarak deprem bölgesine gitmek isteyen vatandaşların sayısı da artıyor.

AFAD Bolu İl Müdürlüğü önünden gönüllü kamu personelini taşıyan otobüsler hareket etmeden önce Bolu Valisi Erkan Kılıç, otobüslere girerek tüm gönüllülere yaptıkları davranış nedeniyle teşekkür etti.

Türkiye'nin büyük bir felaket yaşadığını vurgulayan Kılıç, bu durumda kendi isteği ile deprem bölgesine giden herkesin büyük bir fedakarlık gösterdiğini ifade etti.

“ÜLKE OLARAK HERKES SEFERBER”

Kılıç, yaptığı açıklamada ise Türkiye'nin büyük bir afet ve acıyla karşı karşıya olduğunu vurgulayarak, "Bu acı karşısında ülke olarak herkes seferber. Bolu olarak biz de elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Tüm vatandaşlarımız hemşerilerimiz elinden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyor." diye konuştu.

“ONLARIN ACISINI VE SIKINTILARINI BİR NEBZE DE OLSA GİDERMEYE ÇALIŞACAKLAR”

Deprem bölgesinde gönüllülere de ihtiyaç olduğunu ifade eden Kılıç, "Kamu görevlileri olarak burada 144 tane bölgeye giderek oradaki kardeşlerimize yardımcı olacaklar. Onların acısını ve sıkıntılarını bir nebze de olsa gidermeye çalışacaklar. Daha önce bekçilerimiz gitti. Polislerimiz gitti. Öğretmenlerimiz gitti. Tüm kamu kurumlarında personelleri biz bölgeye gönderiyoruz. Yolları açık olsun." dedi.

Vali Kılıç’ın konuşmasının ardından 80 Müftülüğe bağlı imam hatip, 25 Milli Eğitime bağlı öğretmen, 16 Abant İzzet Baysal Üniversitesi personeli, 10 İl Özel İdare personeli, 5 AFAD Müdürlüğü personeli, 5 Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü personeli, 2 Kültür ve Turizm Müdürlüğü personeli ve 1 Ticaret Müdürlüğü personeli olmak üzere toplam 144 gönüllü Vali Kılıç ve protokol görevlileri tarafından dualarla Hatay’a uğurlandı.
Etiketler: bolu haberler