Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

14 MART TIP BAYRAMI ÇELENK SUNMA TÖRENİ YAPILDI

14 MART TIP BAYRAMI ÇELENK SUNMA TÖRENİ YAPILDI
'14 Mart Tıp Bayramı' kutlamaları kapsamında Bolu'da Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu gerçekleştirildi.

Haber:  Servet Gökçek

14 Mart Tıp Bayramı kutlamaları kapsamında Anıt Park'ta tören gerçekleştirildi. Törene, Bolu-Düzce Tabip Odası ve hekimler katıldı. Anıta tüm hekimler adına Bolu-Düzce Tabip Odası çelenk sundu.

Çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunuldu ve Bolu Belediyesi Bandosu eşliğinde İstiklal Marşı okunmasıyla devam eden törende Bolu –Düzce Tabip Odası Yönetim Kurulu ve Nöroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Serpil Yıldız günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. 

 “BİR UMUT, HEYECAN VE VATANSEVERLİK VAR”

Bolu Düzce Tabip Odası Başkanı Nöroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Serpil Yıldız, 14 Mart Tıp Bayramı’nın geleceğe dair umutlarının bitmediğinin bir göstergesi olduğunu belirterek, “Bugün sizlerin bu alanda bizimle birlikte olmanız, her şeye rağmen, geleceğe dair umudumuzun bitmediğinin göstergesidir. 14 Mart 1827’de ilk modern tıp eğitimi kurumunun ‘Tıphane i Amire ve Cerrahhane i Amire’ adıyla açılmasında nasıl bir umut ve heyecan varsa, 14 Mart 1919’da İstanbul İngiliz işgali altındayken, 3. Sınıf öğrencisi tıbbiyeli Hikmet Boran’ın önderliğinde işgale karşı direnişin başlamasında da aynı umut ve heyecan vardır. Bugün 2022 yılı 14 Mart’ta sizlerle buluştuğumuz bu meydanda benzer bir umut, heyecan ve vatanseverlik var” şeklinde konuştu.

“14 MART TIP BAYRAMI KUTLU OLSUN”

Prof. Dr. Yıldız, hekimlere yönelen şiddete, malpraktis davalara, mobbinge karşı kararlılıklarını sürdüreceklerini aktararak, “Hekimler olarak bizim bu onurlu mesleği umudumuzu ve heyecanımızı kaybetmeden yapacağımızı ama haklarımızı korumaya, geliştirmeye ve bize yönelen şiddete, malpraktis davalarına, mobbinge, eriyen alım gücümüze karşı yürüttüğümüz mücadelemizi de kararlılıkla sürdüreceğimizi sizlere bir kez daha belirtmek isterim. Hepimizin 14 Mart Tıp Bayramı kutlu olsun” ifadelerini kullandı.

Tören, toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.
Etiketler: bolu haberler