Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

120 GENÇ ŞEFLE BULUŞTU

120 GENÇ ŞEFLE BULUŞTU
Küresel gıda lideri Barilla, İtalyan Lezzet Atölyesi Eğitimleri kapsamında Türkiye'yi dolaşmaya devam ediyor. Barilla Ticari Pazarlama Yöneticisi Ece Özgürel ve Executive Chef’lerinden Andrea Patrizi'nin İtalyan mutfağının klasikleşmiş lezzetlerini ve mutfak sırlarını paylaştığı eğitim programının yeni durağı Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Mengen Yüksekokulu oldu.


Geleceğin şeflerinin yetişmesine katkı sağlamak için İtalyan Lezzetleri Atölyesi Eğitim Programı kapsamında Türkiye'deki üniversiteleri dolaşan Barilla, 5’inci eğitimini Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Mengen Yüksekokulu’nda düzenledi. Aşçılar diyarında iki farklı oturumda gerçekleşen eğitim yoğun ilgi gördü. Türkiye'nin ilk ve tek aşçılık lisesine ev sahipli yapan, yetiştirdiği aşçıların yanı sıra düzenlediği etkinliklerle uluslararası çapta adından söz ettiren aşçılar diyarındaki eğitim 120 öğrencinin katılımıyla gerçekleşti. Eğitimin ilk bölümünde Barilla Ticari Pazarlama Yöneticisi Ece Özgürel makarnanın keşfi, üretim süreci, besin değeri, makarna pişirme teknikleri ve kaliteli makarna ile ilgili teorik bilgileri genç şef adaylarıyla paylaştı.

Barilla’nın Executive Chef’lerinden Andrea Patrizi katılımıyla gerçekleşen eğitimin ikinci bölümünde ise ünlü şef İtalya’nın üç farklı bölgesine özgü, klasikleşmiş lezzetlerin reçeteleri ile pişirme sırlarını paylaştı. Patrizi, eğitimin sonunda Barilla'nın enfes makarna ve sosları eşliğinde Lasagne alla Bolognese, Spaghetti alla Carbonara ve Trofie al Pesto Genovese'yi uygulamalı olarak hazırlayarak katılımcılara ikram etti.

5 FARKLI ÜNİVERSİTEDE 470 ÖĞRENCİYLE BULUŞTU

Çalışmalarını “Sizin için iyi, Gezegen için iyi” stratejisi kapsamında sürdüren, ürettiği ürünlerle 100’ü aşkın ülkede her gün milyonlarca insana ulaşan Barilla, 2018 yılında Türkiye genelinde 5 farklı üniversitede gerçekleştirdiği eğitimlerde 470 öğrenciyle buluştu. Barilla, “İtalyan Lezzetleri Atölyesi Eğitim Programı” kapsamında Türkiye’yi dolaşmaya devam edecek.