Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

111 BİN 340 FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU

111 BİN 340 FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU
Ülkede ağaç ve orman sevgisini geliştirmek, toplumun bütün kesimlerinin çevreye olan duyarlılıklarını artırmak, toplumda çevre konusunda farkındalığı yükseltmek amacıyla “Bugün Fidan Yarın Nefes” adı altında "Geleceğe Nefes Ol” sloganıyla Bolu’da 67 farklı lokasyonda 111 bin 340 adet fidan toprakla buluşturuldu.


HABER: Aslı Akış

Fidan dikim etkinliğine, Tarım ve Orman Bakanlığı Bakan Yardımcısı Fatih Metin,  Bolu Valisi Ahmet Ümit, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bolu Cumhuriyet Başsavcısı Önder Yaman, Bolu İdare Mahkemesi Başkanı Turgut Delal, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Yüceer,  AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay, STK’lar, kurum müdürleri, öğrenciler, hükümlüler, askerler ve vatandaşlar katıldı.

Gelecek nesillerin çevre bilinciyle yetişmesi ve daha yeşil bir Türkiye için 81 ilde eş zamanlı '11 milyon fidan dikimi' etkinliği gerçekleştirildi. Türkiye'de “Milli Ağaçlandırma Günü” ilan edilen ve saat 11'i 11 geçe Türkiye'nin her yerinde fidanların topraklarla buluştuğu büyük kampanya kapsamında Bolu’daki fidan dikim etkinliği Kalıcı Konutlar Mevkii Alpagut Mahallesinde bulunan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi bahçesinde büyük bir katılım ile gerçekleştirildi. Ayrıca, Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Bolu Adalet Sarayı bahçesinde de 500 fidan toprakla buluşturuldu.

“11 MİLYON FİDAN TOPRAKLA BULUŞUYOR”

Fidan Dikim etkinliğinde konuşan Bolu Valisi Ahmet Ümit, “Türkiye genelinde 2023 noktada 11 milyon fidan toprakla buluşuyor. Bizde bu nokta itibari ile bakan yardımcımız ve sizler ile birlikte fidan dikeceğiz. Bolu Dağ Fındığı’nın kökü ile Karadeniz Fındığının dallarını buluşturalım inşallah. Çünkü onda verim bunda güç, kuvvet var. İkisi beraber olduğu zaman çok daha güzel olacak” dedi.

“BOLU DAĞ FINDIĞI İLE KATMA DEĞER ÜRETECEĞİZ”

Tarım ve Orman Bakanlığı Bakan Yardımcısı Fatih Metin; 11 Kasım’ın ağaçlandırma bayramı ilan edildiğini belirterek; “Dikeceğimiz bu fidan Bolu dağ fındığı fidanı. İnşallah önümüzdeki dönemde Bolumuzun her yerine bu fındığın yetişmesine müsait alanlarda Tarım ve Orman Bakanlığı desteği ile vatandaşlarımıza diktireceğiz. Hem yöresel ürünümüzün gelişimini sağlayacağız hem de yöre insanımıza da katma değer üretmiş olacağız. Yayınlanan Cumhurbaşkanlığı genelgesi ile bugün ağaçlandırma bayramı ilan edilmiştir. Tüm milletimize hayırlı uğurlu olsun. Bundan sonraki 11 Kasımlarda yeni fidanlar dikmek ve geleceğe nefes vermek üzere hepinizi sevgiyle saygıyla selamlıyorum.” İfadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından programa katılan protokol üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlar fidan dikti.