Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

11. TARIM VE İNSAN FOTOĞRAF SERGİSİ AÇILDI

11. TARIM VE İNSAN FOTOĞRAF SERGİSİ AÇILDI
Tarım ve Orman Bakanlığı, Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı'nın düzenlediği ve “SU” temalı 11. Tarım ve İnsan Fotoğraf Yarışması'nda dereceye giren fotoğraflar, Esas 14 Burda Alışveriş ve Yaşam Merkezinde Bolu halkının beğenisine sunuldu.


Açılışa İl Müdürü İzzet Murat, yönetim kurulu üyeleri, kurum personeli ve Bolu'lu fotoğraf severler katıldı. 

“2019 YILI TEMA KONUSU SU”

Sergi hakkında duygularını İfade eden İl Müdürü İzzet Murat; "11. Tarım ve İnsan Fotoğraf Yarışmasının konusu; tarım, hayvancılık, orman, toprak, su, su ürünleri, gıda ve muhafazası, her türlü tarım hareketliliğinin işlenmesi, çiftçi, üretici, köylü ve köy yaşamına dair her türlü faaliyet olarak belirlenmiştir. 2019 yılı Tema konusu "Su" olarak belirlenmiştir.

“SOSYAL VE BİREYSEL DUYARLILIĞIN GELİŞTİRİLMESİNİ AMAÇLAMAKTADIR”

Tarım ve İnsan Fotoğraf Yarışması ile toprağın ve tarımın önemi konusunda sosyal ve bireysel duyarlılığın geliştirilmesini amaçlamaktadır.  Farklı desenlerden oluşan tarım ve insan kareleri yurdumuzun zenginliğinin yanında emeğin mimarlarını da görme açısından önem arz etmektedir. Öyle karelerle karşılaşıyoruz ki farklı duyguları iç içe yaşamamıza vesile oluyor. İnsanlarımız bu fotoğraf sergisini gezdiklerinde bir şekilde kendilerinden bir parça bulacaklardır.

ÖDÜLLER VERİLDİ

11. Tarım ve İnsan Fotoğraf Yarışmasına 2019 yılında 6 kategoride toplam 1802 katılımcı 7292 eserle katıldı. Birincinin 10 bin, ikincinin 8 bin, üçüncününse 6 bin lira ile ödüllendirildiği yarışmada toplam 76 bin lira ödül dağıtıldı. Genel Kategori birincilik ödülünü Meriç Aktar, Yahya Sezgin ile paylaştı. Yarışmada Jüri özel ödülünü Mustafa Dönmez almaya hak kazandı.

12. TARIM ORMAN VE İNSAN FOTOĞRAF YARIŞMASI’NA BAŞVURULAR DEVAM EDİYOR

2020 yılında tematik kategori "Çiftçi Varsa Hayat Var" olarak belirlenmiş olup toprağın, tarımın, ormanın ve suyun önemi konusunda sosyal ve bireysel duyarlılığın geliştirilmesini amaçlayan "12. Tarım Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması", Genel, Çiftçi, Öğrenci, Tema, Tarım ve Orman Bakanlığı Çalışanları ile DenizBank Çalışanları olmak üzere 6 farklı kategoride gerçekleşecektir.

Katılımcılarımız tarım, hayvancılık, orman, toprak, su, su ürünleri, gıda ve muhafazası, her türlü tarım hareketliliğinin işlenmesi, üretici, çiftçi, köylü ve köy yaşamına dair her türlü faaliyeti konu alan fotoğraflarla yarışmaya katılabileceklerdir. 14/09/2020 – 07/05/2021 tarihleri arasında başvurular https://fotografyarismasi.tarimorman.gov.tr/ adresi üzerinden yapılabilecektir. Fotoğrafa gönül veren Bolu’lu hemşerilerimizi yarışmaya katılmaya davet ediyorum.

Bolu'lu fotoğraf severlerimizin  sergimizi beğeneceğinizi umut ediyorum. Emeği geçenlere şahsım ve kurumum adına teşekkür ediyorum" dedi.

10-12 Kasım tarihleri arasında gösterimde olacak 11. Tarım ve İnsan Fotoğrafları Bolu Esas 14 Burda Alışveriş ve Yaşam Merkezi sahnesinde yer alacak olup tüm Bolu halkı davetlidir.

 

Etiketler: bolu haberler