Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

10 ENGELLİ BİREY AKÜLÜ VE TEKERLEKLİ SANDALYESİNE KAVUŞTU

10 ENGELLİ BİREY AKÜLÜ VE TEKERLEKLİ SANDALYESİNE KAVUŞTU
Bolu Belediyesi, engelli ve ihtiyaç sahibi 10 bireye akülü ve tekerlekli sandalye dağıttı. Tekerlekli sandalye dağıtım programında konuşan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan; “Son bir yılda 100’ü geçti dağıttığımız tekerlekli sandalye sayısı. Şehirdeki engelleri kaldırıp engelli bireylerinde tıpkı engelsiz bireylerin hayatını rahat idam ettirebileceği, kimsenin yardımına ihtiyaç duymadan kendi başına dolaşabileceği bir şehir olmasını arzu ediyoruz. Bunu için elimizden geleni yapıyoruz” dedi.


Haber: Aslı Akış

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Sosyal Tesisi’nde gerçekleşen etkinliğe Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, çok sayıda engelli vatandaş ve aileleri katıldı.

Bolu Belediyesi’nin engellilere desteği artarak devam ediyor.  31 Mart yerel seçimleri sonrası Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’a gönderilen tebrik çiçeklerinin satışından elde edilen gelirle onlarca ihtiyaç sahibini sevindiren Bolu Belediyesi, ihtiyaç sahibi 10 engelli bireye daha akülü ve tekerlekli sandalye dağıttı.

Dağıtılacak tekerlekli sandalye ve akülü araçlar için Bolu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nde bugün bir program düzenlendi. Akülü araç ve tekerlekli sandalye almaya hak kazanana engelliler ve ailelerinin hazır bulunduğu programa Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan da katıldı. Başkan Özcan tarafında 9 adet akülü araç ve 1 adet tekerlekli sandalyeyi ihtiyaç sahiplerine teslim edildi.

“ŞEHİRDE BU ARAÇLARA İHTİYAÇ DUYUP BENİM ARACIM YOK DİYEN KİMSE KALMASIN”

İhtiyaç sahibi 10 engelli bireye akülü ve tekerlekli sandalye dağıtımı öncesi bir açıklamada yapan Başkan Özcan; “Engelleri ortadan kaldırmak için engelli vatandaşlarımızın, hayatını kolaylaştırabilmek için çok önemli olan bu tekerlekli sandalyelerimizin dağıtımı için küçük bir tören düzenledik. Biz aslında ihtiyaç sahibi olan çok sayıda kişiye yardım yapıyoruz. Sağ elin verdiğini sol el görmesin anlayışı ile biz diğer yardımları gizli olarak yapıyoruz. Farkındalık yaratmak, hayırseverlerimizi bu işe sokmak için bu dağıtımı basına açık yapıyoruz. Bolu’da hayır yapmak isteyen insanlar var. Gelin belediyemize bağışta bulunun bizde daha çok engelli bireyin hayatını kolaylaştıracak adımlar atalım diyoruz. Son bir yılda 100’ü geçti dağıttığımız tekerlekli sandalye sayısı. Bundan haberdar olununca bize daha çok bağış yapmak isteyen vatandaşımız oluyor tabi bunun artmasını istiyoruz. Artık şehirde bu araçlara ihtiyaç duyup benim aracım yok diyen kimse kalmasın bunu amaçlıyoruz. Bunu da başaracağız o yolda gidiyoruz.

“BOLU ENGELLERİN KALKTIĞI BİR ŞEHİR OLACAK”

Geçtiğimiz 3 Aralık’ta bende engelli bazı kardeşlerimiz ile birlikte bu araçlardan bir tanesine bindim.  Yaklaşık bir saat bu araçla caddede dolaştık. Gördüm ki; bazı ufak dokunuşlarla sizlerin hayatı kolaylaşabiliyor. Kendim bunu yaşayım dedim. Çünkü hiçbirimizin yarın benzer bir duruma düşmeyeceğinin bir garantisi yok. Bugün biz basabiliyoruz ama yarın biz kaza olur, bir hastalık olur aynı duruma gelebiliriz. O anlamda bu sene farkındalık yaratmak ve sorunları kendimiz görelim diye böyle bir şey yaptık. Çok da güzel oldu. Önümüzdeki süreçte engelleri daha da kalktığı bir şehir ortaya çıkacak.

“GÖRME ENGELLİLERİN YERİNE KOYACAĞIM KENDİMİ”

Bundan sonraki süreçte de görme engellilerin yerine koyacağım kendimi. Gözlerimi kapatıp onların kullandığı değnek ile birlikte Bolu sokaklarında dolaşacağım. Bakalım onların yaşadıklarını bizzat kendim yaşayarak göreyim düşüncesiyle. İnşallah onların hayatını da kolaylaştıracak adımlar atacağız. Ben bugün bu araçlara sahip olan değerli hemşerilerimize, kardeşlerimize hayırlı olmasını hayatlarını bir nebze olsun kolaylaştırmasını diliyorum.  Bundan sonrada şehirdeki engelleri kaldırıp engelli bireylerinde tıpkı engelsiz bireylerin hayatını rahat idam ettirebileceği, kimsenin yardımına ihtiyaç duymadan kendi başına şehirde dolaşabileceği bir şehir olmasını arzu ediyoruz. İnşallah bunu da gerçekleştirmek için elimizden geleni yapıyoruz, yapacağız.” ifadelerini kullandı.

ENGELLİLER SANDALYELERİNİ BAŞKAN ÖZCAN’DAN TESLİM ALDI

Konuşmanın ardından Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan tarafından ihtiyaç sahibi 10 vatandaşa akülü sandalye ve tekerlekli sandalyeleri teslim edildi. Tekerlekli sandalyelerine kavuştukları için büyük mutluk yaşayan engelli bireyler ve yakınları ise Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ve belediyeye desteklerinden dolayı teşekkür ettiler.