Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“1 MİLYON 200 BİN HAYVAN SATIŞA SUNULMUŞ VAZİYETTE”

“1 MİLYON 200 BİN HAYVAN SATIŞA SUNULMUŞ VAZİYETTE”
Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Fatih Metin, bir dizi ziyaret gerçekleştirmek amacıyla geldiği Bolu’da, önemli açıklamalarda bulundu. Metin, Gölköy’de yapılacak çevre düzenlemesi ve gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Metin; “Gölköy, Bolu’nun içme suyunu temin ettiğimiz en önemli merkez, etrafı da yıllardır vatandaşımızın mesire alanı olarak kullandığı bir bölge. Güzel bir yapıya kavuşturup vatandaşımıza daha çok kullanma imkanı sunacağız” dedi.

HABER: Aslı Akış

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Fatih, yaklaşan kurban bayramı öncesinde kurbanlıklar konusunda vatandaşların endişe etmemesi gerektiğini söyledi. Metin, Küçükbaş ve büyükbaş kurbanlığın yeterli olduğunun altını çizerek fiyatların makul olduğunu da ifade etti.

“GÖLKÖY’Ü GÜZEL BİR MESİRE ALANI HALİNE GETİRECEĞİZ”

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Fatih Metin, geçtiğimiz aylarda Gölköy’de çevre düzenlemesi yapılacağı müjdesini vermişti. Metin, Gölköy’de yapılacak düzenlemenin detayları ile ilgili bilgi vererek, “Gölköy, Bolu’nun içme suyunu temin ettiğimiz en önemli merkez. Bunun yanında, Gölköy’ün etrafı da yıllardır vatandaşımızın mesire alanı olarak kullandığı bir bölge. Geçmiş yıllardan bu güne, orada bir düzenleme ihtiyacı doğdu. Bundan 2-3 ay önce ilan etmiştik. O havzayı temiz tutacak önlemler almak zorundayız. Bu ihtiyaca binaen; içme suyu havzasının kurallarını bozmadan, peyzaj çalışması yapacağız. Yolunu asfaltlayarak güzel bir yapıya kavuşturup vatandaşımıza daha çok kullanma imkanı sunacağız. Ailelerin günübirlik gidip geleceği güzel bir mesire alanı haline getireceğiz” ifadelerini kullandı.

“1 MİLYON 200 BİN HAYVAN SATIŞA SUNULMUŞ VAZİYETTE”

Bakan Yardımcısı Metin, yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle kurbanlıkların satışa çıktığını belirtti. Küçükbaş ve büyükbaş kurbanlıkta yeterli sayıda hayvan olduğunu ifade eden Metin, “Geçen yıl yaklaşık 900 bin hayvan kesimi oldu. Yaklaşık 2,5 milyon da küçükbaş hayvan kesimi oldu. Hem büyükbaş hem de küçükbaş hayvan sayımızda bir problem yok. 1 milyon 200 bin hayvan şu anda satışa sunulmuş vaziyette. Geçen sene 900 bine yakın kesildiğini düşünürsek büyükbaşta zaten problem yok. Türkiye çapında küçükbaştaki hayvan sayımız 48 milyon. Bu 48 milyon içinde de Kurban Bayramı’nda kurban olarak kullanılabilecek hayvan popülasyonumuz çok yüksek. Bütün ihtiyacı karşılayacak boyutta. O neden vatandaşımızın hiçbir endişesi olmasın. Satışlarımız da başladı, fiyatlar gayet makul şekilde ilerliyor. İnşallah güzel bir bayram geçirmemiz dileğiyle. Pandemi sürecinin de hızla düzeldiği bir dönem yaşarız inşallah. 2-3 bayramı beraber yaparız inşallah” diye konuştu.

“O İŞİN YAKIN ZAMANDA ÇÖZÜLECEĞİNE İNANIYORUM”

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Fatih Metin, son olarak Bolu kamuoyunda tartışılan Köroğlu Park’ın durumu ile ilgili şöyle konuştu; “Köroğlu Park konusunda gerek il başkanımızın gerek milletvekillerimizin konuyla alakalı takibi var. O nedenle o takiple ilgili hangi boyutta, ne görüşmeler yapıldı bilmiyorum. O nedenle hakim olmadığım bir konu hakkında yorum yapmak yanlış olur. Netice itibariyle Bolumuzun her yeri bizim için önemli. Bolumuzun her yerindeki yapılmak istenen güzellikler, Bolu insanının şehirleşme anlamında arzu ettiği refah seviyesine ulaşma adına yapılan her türlü hizmetin biz destekçisiyiz. Eğer bu konuda bir aksaklık varsa milletvekillerimiz ve il başkanımız gerekli görüşmeleri yapar.