Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

1 MAYIS COŞKUYLA KUTLANDI

1 MAYIS COŞKUYLA KUTLANDI
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle Bolu’da faaliyet gösteren sendika ve sivil toplum örgütlerinden oluşan Emek ve Demokrasi Platformu tarafından 1 Mayıs kutlama programı düzenlendi.


1 Mayıs Çarşamba Günü Saat 14.00’da İzzet Baysal Caddesinde başlayan kutlama programına, sendika temsilcileri ve üyeleri katıldı.

İzzet Baysal Anıtını önünde başlayan etkinlik kapsamında İzzet Baysal Caddesi boyunca yürüyüş düzenlendi. Yürüyüşe katılanlar, sloganlar ve pankartlar eşliğinde Kent Meydanına ulaştı.

Burada topluluk adına basın açıklaması yapan KESK Dönem Sözcüsü ve Eğitim Sen Bolu Şube Başkanı Zehra Kulalı Gezici, şunları söyledi; “Ülkemizin adım adım içine itildiği, siyasi, ekonomik, toplumsal bunalım gittikçe derinleşiyor. Hayatımızın her hücresine nüfuz eden bir ekonomik kriz ile karşı karşıyayız. Ülkemizi her alanda dışa bağımlı hale getiren, emek sömürüsünü derinleştiren, güvencesizliği, özelleştirmelere dayalı politikalarda ısrar, ülkemizi ekonomik olarak yönetilemez hale getirmiştir. Tamamen borçlanmaya, dış finansa, ranta, spekülasyona, betonlaşmaya dayalı bu ekonomik model hızla çöküyor.

Cumhuriyet tarihinin en yüksek işsizlik oranları ile karşı karşıyayız. Bunun yanında insanca yaşamak için en temek ihtiyaçlarımız ateş pahasında. Gözümüzün içine baka baka elinizde ne kaldıysa alıp faizden, ranttan,  sömürüden beslenen %1’e vereceğiz diyorlar. Kolektif emeğimizle yarattığımız değerleri, işsizlik fonunu kıdem tazimatlarını, kamusal emeklilik hakkımızı sermayeye patronlara ucuz kredi olarak peşkeş çekmek istiyorlar. Patronları beslemek için halkın sırtındaki vergi yükünü daha da ağırlaştırmayı hedefliyorlar.

Dostlar, yoldaşlar reform diye diye temel haklarımızı tek tek ortadan kaldırdılar. Ülkenin stratejik işletmelerini, fabrikalarını birkaç yıllık kar karşılığında arazileriyle satıp çalışanları işsiz ve açlığa mahkum bıraktılar. Şekerden tütüne, enerjiden kağıda, etten soğana ülkeyi dışarıya bağımlı hale getirdiler. Güvencesiz sözleşmeyi, taşeron çalışmayı yaygınlaştırdılar. Kar hırsıyla işyerlerimizi mezarlara çevirdiler.

İş yükümüzü arttıran, iş barışını bozan, performans sistemini, kuralsız esnek çalışmayı tüm kamuya yaydılar. Kariyer ve liyakati ortadan kaldırdılar. Damatlar, gelinler, kuzenler, enişteler, baldızlar mevkilere getirildiler. Devleti akrabalar cumhuriyetine çevirdiler. Dininin, kininin sahibi nesiller yetiştirmek için eğitimde yaptıkları tahribatla akıldan, bilimden, ahlaktan eser bırakmadılar. Bu karanlık düzen sürsün diye yargı kararlarına rağmen, çocuklarımıza cemaat ve tarikatı dayatmaya devam ediyorlar. Çalınan sınavlar yetmiyor, mülakat garabetiyle yandaş devşirme adına gençlerimizin emeklerini hayallerini hayatlarını çalıyorlar.”

Gezici’nin açıklamasının ardından, kutlama programına katılanlar, şarkılar, türküler eşliğinde eğlendi ve halay çekti.