Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

AK PARTİ, TEMAYÜL YOKLAMASINI GERÇEKLEŞTİRDİ

AK PARTİ, TEMAYÜL YOKLAMASINI GERÇEKLEŞTİRDİ
AK Parti Bolu İl Başkanlık binasında düzenlenen temayül yoklamasında, parti üyeleri, 25 milletvekili aday adayı içerisinden seçimlerini yaparak, AK Parti milletvekili adaylarının belirlenmesine katkı sağladı.
Milletvekili aday adaylığı başvurularını tamamlayan AK Parti Bolu İl Teşkilatı, milletvekili adaylarını belirlemek için temayül yoklaması gerçekleştirdi. Partinin il binasında gerçekleşen temayül yoklamasında, Bolu’nun ilçelerinden gelen farklı yönetim kademelerindeki üyeler oy kullandı. Dijital ortamda gerçekleşen oylamada, parti üyeleri, 25 milletvekili aday adayı arasından, üç ismi seçti.

“SON GÖREVLERİNİ YAPIYORLAR”

Temayül yoklamasına ilişkin bilgi veren AK Parti Bolu İl Başkanı Suat Güner, “Aday adaylarımızın teşkilatlar olarak son hazırlıklarını yani bugüne kadar kendilerine teşkilat mensuplarımıza ve temayülde teşkilat kademelerinde görevli olan arkadaşlarımıza tanıttılar. Bugün itibariyle de onlar son görevlerini yapıyorlar. Temayül yoklamamızda teşkilat mensuplarımızdan il, ilçe ana kademe yönetiminde görevli arkadaşlarımız var. Yine kadın ve gençlik kollarımızın yönetim kurulları var. Mahalle başkanlarımız, köy temsilcilerimiz de burada bugün, oy kullanıyorlar. Yine tabi partimizin kurucuları, önceki dönem milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız, belediye meclis üyelerimiz ve il genel meclis üyelerimiz de var” dedi.

“ONLAR ÜZERİNDE BİR TERCİH TASARRUFUNDA BULUNAMIYORUZ”

AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın ve Fehmi Küpçü’nün aday adayı olmasına rağmen, temayül yoklamasında isimlerinin bulunmadığını aktaran Güner, “Bizi Türkiye Büyük Millet Meclisinde temsil eden milletvekillerimiz oylamada yoklar. Onlar üzerinde bir tercih tasarrufunda bulunamıyoruz bizler, oy kullanan teşkilat mensupları olarak. 25 aday adayımızla ilgili tercih tasarrufunda bulunuyoruz” ifadelerini kullandı.

“SADECE SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZ GÖREBİLİYOR”

Sonuçların, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a direkt olarak aktarıldığını belirten Güner, “Bizim burada kullandığımız oyları, sadece Sayın Cumhurbaşkanımız adaylar üzerindeki tasarruflarımızı görebiliyor. Fırsat buldukça önündeki ekran açık, hangi aday üzerinden, hangi kademe görev yapan arkadaşımız; yani oy kullanan belediye meclis üyemiz hangi adaylar üzerinde bir tasarrufta bulunmuşsa, yönetim kurulundaki, ana kademede görev yapan ya da mahalle başkanımız, köy temsilcimiz… Bunlar hangi aday adayı üzerinde bir tasarrufta bulunmuşsa, onları ayrı ayrı ismimizle, Suat Güner olarak değil ama il yönetim kurulu üyesi olarak, belki belediye meclis üyesi olarak görüyor. Bununla alakalı değerlendirmelerini, en son bir kriter nezdinde toplayacak. Dijital ortamda yapılıyor olması, işin hemen hızlı neticelenmesine ve sıkışık olan bu zaman takviminde elimizi biraz daha kolaylaştıracak şekilde devam ediyor” diye konuştu.