Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

Bolu'da "taksici-dolmuşçu kavgası"na ilişkin davanın görülmesine başlandı

Bolu'da
Bolu'nun Gerede ilçesinde taksi şoförünün, içinde öğrencilerin bulunduğu dolmuşa tabancayla ateş açtığı kavgaya ilişkin davanın görülmesine başlandı.

Bolu 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuksuz yargılanan taksi şoförü Murat Y. ile dolmuş sürücüsü Mustafa T. ve avukatları katıldı.

Murat Y, savunmasında, olayda darbedildiğini, kendisini koruma maksadıyla aracının torpido gözündeki tabancayı aldığını ve hedef gözetmeksizin ateş ettiğini ileri sürdü.

Murat Y, "Dolmuş benim önümden gidiyordu. Ben de sabah erken saatler olduğu için evime kahvaltı yapmaya gidiyordum. Dolmuşu sollamak isterken birden direksiyonu önüme kırdı ve aracımın kapısını açarak beni yumruklamaya başladı. Ağır küfürler etti, hatta "Seni öldüreceğim" diyerek tehditler savurdu." dedi.

Dolmuş sürücüsü Mustafa T. ise Murat Y'nin doğruyu söylemediğini belirterek şunları ifade etti:

"Taksi sürücüsü beni sürekli olarak takip edip, korna çaldı. Çocuklar durumu fark edince bana 'Ona uyma' dediler. Kesinlikle kendisini darbedip, tehdit etmedim. Arabadan inip biraz tartıştık sonra ben servis aracına binip tam yola çıkacaktım ki öğrenciler taksi sürücüsünün elinde tabanca olduğunu görmüşler ve yine beni uyardılar. O sırada taksici silahla ateş etmeye başladı. Merminin biri kız öğrencilerin bulunduğu camdan içeri girip, tutunma demire çarptı. Bir diğer kurşun da benim gaz pedalının olduğu yerden içeri girdi. Kendisinden şikayetçiyim."

- Taksici tutuklandı

Mahkeme heyeti, yargılama sonunda tutuksuz yargılanan sanıklardan taksi şoförü Murat Y'nin tutuklanmasına hükmetti.

Mahkeme heyeti, eksiklerin tamamlanması ve tanıkların dinlenmesi için duruşmayı erteledi.

Kelepçe takılan taksi sürücüsü, cezaevine gönderildi.

- Davanın geçmişi

Gerede ilçesinde dolmuşçuluk yapan, hafta sonları da lise öğrencilerini Destekleme ve Yetiştirme Kursu'na götüren Mustafa T. ile taksi sürücüsü Murat Y. arasında 8 Ocak 2022'de yol verme tartışması yaşanmıştı.

Taksi sürücüsü, içinde 13 öğrencinin bulunduğu minibüse tabancayla iki el ateş etmiş, kurşunlardan biri şoför kapısına, diğeri de dolmuşun orta camının çerçevesine isabet etmişti.

Sanıklardan Murat Y. hakkında "basit yaralama", "mala zarar verme", "ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya taşıma, bulundurma" ve "silahlı tehdit" suçlarından, dolmuş sürücüsü Mustafa T. hakkında da "basit yaralama" suçundan dava açılmıştı.