Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

Bolu Belediye Başkanı Özcan, İmamoğlu'nun ABD ve İngiltere büyükelçileriyle görüşmesini değerlendirdi:

Bolu Belediye Başkanı Özcan, İmamoğlu'nun ABD ve İngiltere büyükelçileriyle görüşmesini değerlendirdi:
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun İngiltere ve ABD büyükelçileriyle görüşmesine ilişkin, "Türkiye'yi karıştırmaya çalışan Amerika, bu taktiklerinden tavırlarından vazgeçmediği sürece benim kapımdan bir tek Amerikalı yetkili giremez. Ben dönmem yolumdan, dönen dönsün. İsteyen Amerikalılarla kol kola girsin, isteyen İngilizlerle kol kola girsin." dedi.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Belediye binasında düzenlediği basın toplantısında, kentte yaşayan ihtiyaç sahiplerine yönelik doğal gaz ve elektrik yardımlarıyla ilgili bilgi verdi.

Kamu yöneticilerinin ihtiyaç sahibi insanları düşünmesi gerektiğinin altını çizen Özcan, "Belediye olarak 2 bin 500 kadar aileye 12 ay boyunca aylık 300 lira elektrik yardımı, 6 ay boyunca da 500 lira doğal gaz yardımı yapmaya karar verdik." şeklinde konuştu.

Toplantının ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan Özcan'a, ABD İstanbul Başkonsolosu Daria Darnell'in göreve geldikten sonra ziyaret talebini reddettiği hatırlatılarak, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, İngiltere Büyükelçisi Dominick Chilcott ve ABD Büyükelçisi Jeffry Flake ile görüşmelerine ilişkin değerlendirmesi soruldu.

Kimin kiminle görüşeceğine karar veremeyeceğini söyleyen Özcan, kendisinin Bolu Belediye Başkanı olarak görev yaptığı süre içerisinde Amerika Birleşik Devletleri yetkilileri ile görüşmeyeceğini kaydetti.

Amerika'nın Türkiye üzerine planlar kuran bir ülke olduğunu belirten Özcan, şöyle devam etti:

"Bu ülke üzerine emperyal planlar kuran, 12 Eylül'ü gerçekleştiren, 15 Temmuz darbe girişimini gerçekleştiren, PKK denilen terör örgütünü kuran ve hala yardım etmeye devam eden, FETÖ terör örgütünü kuran, şimdi de sığınmacı istilası suretiyle Türkiye'yi karıştırmaya çalışan Amerika, bu taktiklerinden tavırlarından vazgeçmediği sürece benim kapımdan bir tek Amerikalı yetkili giremez. Ben dönmem yolumdan, dönen dönsün. İsteyen Amerikalılarla kol kola girsin, isteyen İngilizlerle kol kola girsin. Bu beni ilgilendirmiyor. Ben anti-emperyalistim. Benim ülkeme, Türk milletine zarar veren bir ülke, benim stratejik ortağım ve dostum olamaz."

Özcan, bu düşüncelerini İmamoğlu ve kendi parti yetkilileri hakkında da söylediğini vurgulayarak, "Amerika her zaman Türk milletinin, Türkiye Cumhuriyeti kurulduğundan bu yana düşmanı olmuştur. Ayıdan post Amerika'dan dost olmaz. Ben bu anlayıştayım. Bu anlayışımı da sonuna kadar devam ettireceğim. Bugün bu görevdeyim, yarın başka görevde olurum yine benim Amerika ile işim olmaz. Emperyalistlerin uşaklığını yapmam." ifadelerini kullandı.