Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

AŞEVİ SON 1 YILDA 648 BİN KİŞİNİN SOFRASINA YEMEK ULAŞTIRDI

AŞEVİ SON 1 YILDA 648 BİN KİŞİNİN SOFRASINA YEMEK ULAŞTIRDI
Bolu Belediyesi Aşevi 2021 yılında rekor sayıda kişinin sofrasına yemek götürdü. Geçtiğimiz yıl toplamda 648 bin kişi Bolu Belediyesi Aşevi’nden sıcak yemek desteği aldı.


Başkan Özcan’ın öncülüğünde Bolu’ya kazandırılan yeni Bolu Belediyesi Aşevi hizmete girdi.  Aktaş Mahallesi’ndeki Halk Ekmek fırınının yanında hizmet vermeye başlayan Aşevinin kazanları, her gün ihtiyaç sahipleri ve karantinada olan vatandaşlar için kaynıyor. Türkiye’nin ilk “Yoksulluk Haritası”nı oluşturan Bolu Belediyesi ise aşevinden her gün 1800 kişiye sıcak yemek ulaştırıyor.

ÖZENLE HAZIRLANAN YEMEKLER BOLU’NUN DÖRT BİR YANINDAKİ İHTİYAÇ SAHİPLERİNE DAĞITILIYOR

Modern ve hijyenik Aşevinde günün erken saatlerinde mutfağa giren Aşevi aşçıları, her gün bin 800 kişilik yemek hazırlıyor. Özenle hazırlanan yemekler sefertaslarına ve tek kullanımlık kaplara konulduktan sonra belediye ekiplerince Bolu’nun dört bir yanındaki ihtiyaç sahibi ailelerin evlerine dağıtılıyor.  Aşevi hizmetlerinden sadece yoksul aileler faydalanmıyor. Koronavirüs nedeniyle karantinada olan ve yemek ihtiyaçlarını karşılayamayan hastalar da talep etmeleri halinde Bolu Belediyesi Aşevi’nden yemek desteği alabiliyorlar.

2021 YILINDA 648 BİN KİŞİYE SICAK YEMEK

Bolu Belediyesi 2021 yılında rekor sayıda kişiye yardım eli uzattı. 1 Ocak – 31 Aralık 2021 tarihleri arasında belediyeye ait aşevinden 648 bin kişiye sıcak yemek desteği verildi. Bu sayının 3 bin 180’i ise Covid-19 nedeniyle evlerinde karantinada olan ve yemek ihtiyacını karşılayamayan vatandaşlardan oluştu.

İhtiyaç sahipleri veya karantinada olup yemeğini karşılayamayalar, 444 26 58 numaralı çağrı merkezi üzerinden Bolu Belediyesi ile iletişime geçebilirler.
Etiketler: bolu haberler