Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

İŞLETMELERE 500’BİN TL'YE KADAR İSTİHDAM TEŞVİKİ

İŞLETMELERE 500’BİN TL'YE KADAR İSTİHDAM TEŞVİKİ
KOSGEB Bolu İl Müdürü Abdurrahman Usta, Pandemiden etkilenen işletmelere KOSGEB tarafından sağlanacak “Mikro ve Küçük İşletme Hızlı Destek Programı” başvuruları, desteğin amacı ve programa ilişkin bilgiler verdi. KOSGEB’in destek programı kapsamında işletmelere 100.000 TL destek vereceklerini söyleyen Usta, programın mikro işletmelerde 2, küçük işletmelerde 5 personele kadar uygulanacağını açıkladı.

Haber: Aslı Akış

Mikro ve küçük ölçekli işletmelerin yeniden istihdama katılmasını amaçlayan destek programının başvuru şartlarıyla ilgili detayları paylaşan KOSGEB Bolu İl Müdürü Abdurrahman Usta; “Destekten yararlanabilecek işletmelerin sektörleri; İmalat, bilgisayar programlama, bilimsel Ar-Ge, konaklama ve yiyecek hizmetleri, toptan ve perakende ticaret, mesleki ve teknik faaliyetler,  bilgi ve iletişim ile bazı hizmet sektörleri olarak sıralandı.

Programa, COVİD-19 salgınından önce de aktif olduğu kabul edilen MKİ'ler başvuru yapabilecek. 2019 yılında 75 bin lira net satış hasılatı elde eden işletme, kendisini aktif işletme olarak kanıtlayabilecek. Kriter 2017 ve sonrasında kurulan yenilikçi genç işletmelerde aranmayacak” şeklinde konuştu.

ELEMAN ŞARTLARI NELERDİR?

Usta; alınacak yeni elamanın bazı özelliklere sahip olması gerektiğine de işaret ederek; “Yeni alınacak elemanın;  mesleki veya teknik lise ya da 2 yıllık veya 4 yıllık üniversite mezunu olması, 1981 sonrası doğumlu olması ile 3 yıl içinde 180 günden fazla prim gün sayısının olmaması şartları gözetilecek.  İstihdam edilecek personelin “12 ay boyunca istihdam edilmesi taahhüdü”,  “Başvuru dönemi ilanından önceki 12 aylık ortalama istihdamın korunması” istenecek” dedi.

Destek programının detaylarını da aktaran Abdurrahman Usta; “İstihdam odaklı programda işletmeye istihdam ettiği her yeni elaman için 100 bin TL, faizsiz ilk 2 sene ödemesiz sonraki 2 yılda ödemeli destek sağlanacak. Çalışan sayısı 1-10 arası olan mikro işletmeler en fazla 2 personel için 200 bin; Çalışan sayısı 10-49 olan küçük işletmeler en fazla 5 personel için 500 bin bu desteğe başvurabilecek. İşletme sahibinin ya da alınan personelin kadın olması durumunda her personel için sağlanan destek 110 bin TL olacaktır” ifadelerini kullandı.

SON BAŞVURU TARİHİ

İstihdam odaklı yeni destek programının son başvuru tarihini de hatırlatan Usta; “Program başvuruları 31 Mart Perşembe gününe kadar yapılabilecektir. Program başvurusuna geçici onay verilen işletmelerin, istihdam edilen personel için ödeme talebi yapabilecekleri son tarih 25 Mayıs Çarşamba. Başvuru kriterlerini karşılayan mikro ve küçük işletmeler KOSGEB’in resmi internet sitesinden başvuru yapabilir” diye konuştu. 
Etiketler: bolu haberler