Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“İMAMOĞLU’NUN SONUNA KADAR YANINDAYIZ”

“İMAMOĞLU’NUN SONUNA KADAR YANINDAYIZ”
Cumhuriyet Halk Partisi Bolu il başkanı Kazım Karsu, İçişleri Bakanlığı'nın İBB'ye 'terör teftişi' izni vermesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Karsu; “Sayın İmamoğlu üzerinden İstanbul Büyükşehir Belediyesini hedef haline getiriyorlar. Seçilmiş bir belediye başkanına yönelik başlatılmış olan ve hukuki olmadığını düşündüğüm, hukuk ve devlet teamüllerine de aykırı bu durumun bir an önce sonlandırılmasını diliyorum” dedi.

Haber: Aslı Akış

İçişleri Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne terör örgütleriyle iltisaklı kişilerin işe alındığı iddialarının ardından özel teftiş başlattığını duyurdu. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na İçişleri Bakanlığı'nın "terör teftişi" başlatmasının ardından CHP Bolu il başkanı Kazım Karsu da tepki gösterdi.

“İMAMOĞLU ÜZERİNDEN İBB’Yİ HEDEF HALİNE GETİRİYORLAR”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na (İBB) yönelik başlatılan “terör teftişi” yapılmasının gündemi değiştirme çabası olduğunu belirten Başkan Karsu, “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu tüm Türkiye’ye örnek olacak bir belediyecilik anlayışı sergiliyor. Haliyle bu durum 2019 yerel seçimlerinde ağır bir hezimet yaşamış olan AKP-MHP hükümetini rahatsız ediyor. Bunun için Sayın İmamoğlu üzerinden İstanbul Büyükşehir Belediyesini hedef haline getiriyorlar.  Hükümet sözcüsü, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ya da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na açılmış bir soruşturmanın olmadığını sadece tahkikat yapılacağını ifade etse de bu durum, kamuoyunda sanki kayyım atanacağı ya da Sayın İmamoğlu’nun açığa alınacağı gibi yorumlara neden oluyor” ifadelerini kullandı. 

“HUKUK VE DEVLET TEHEAMÜLLERİNE DE AYKIRI BU DURUMUN BİR AN ÖNCE SONLANDIRILMASINI DİLİYORUM”

Karsu, seçilmiş belediye başkanına yönelik başlatılmış soruşturmanın hukuki olmadığına işaret ederek; “İBB hakkında başlatılmış olan İçişleri Bakanlığı teftişi olağanüstü olarak nitelendirebileceğimiz ve belediyelerin bağımsız yapısına ters düşen ve ona müdahale edilme görüntüsü veren bir durum oluşturmaktadır. Bilindiği gibi terör soruşturmaları, Cumhuriyet savcılıkları tarafından yürütülür ve o kişiyle ilgili bir yaptırım uygulanıp uygulanmayacağı karar verilir. Oysaki İBB ile ilgili yürütülen soruşturmanın henüz daha adli ayağının bulunmadığı ya da bulunsa dahi incelenmeden idari bir soruşturma yürütüldüğü anlaşılmaktadır. Seçilmiş bir belediye başkanına yönelik başlatılmış olan ve hukuki olmadığını düşündüğüm, hukuk ve devlet teamüllerine de aykırı bu durumun bir an önce sonlandırılmasını diliyorum” şeklinde konuştu. 

Etiketler: bolu haberler