Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

KAAN ÇELEN BAŞARIYA DOYMUYOR

KAAN ÇELEN BAŞARIYA DOYMUYOR
Muhteşem bir başarı hikâyesi, tek kolla çaldığı davulla gelen caz albümü, Japonya’daki Canopus davullarıyla anlaşan ilk Türk, ‘İstanbul Mehmet Zilleri’ anlaşma akabinde 31. Akbank Caz Festivali’nde sahne…

Dünyada bir ilki gerçekleştirerek tek kolla çaldığı davulla caz albümü çıkaran Bolulu Kaan Çelen, ‘Na-Zi-Le’ isimli ilk solo albümünü değerlendirdi. 2. albümü ile ilgili sevenlerine müjde verdi.

Özel Haber: Aslı Akış

Doğumu sırasında yaşanan bir sorun nedeniyle sol kolunu kullanamaz hale gelen Kaan Çelen, annesinin desteğiyle kendisini hiçbir zaman engelli hissetmedi. Müziğe olan tutkusu sayesinde fizyoterapistinin de önerisiyle davul çalmaya başladı. Kullanamadığı sol kolunu geliştirebilmek için başladığı davulda ustalaşan ve 10 yıldır profesyonel olarak davul çalan Çelen, dünyaca ünlü isimlerden ders aldı. 11 Aralık 2020 yılında ilk albümünü çıkaran Çelen, albümüne ‘Nazile’ adını verdi. Albüm beş yeni beste ve bir caz standardı ile altı parçadan oluştu.

Kaan Çelen,  Klasik ve modern cazın yanı sıra elektronik müzik, hip-hop ve dünya müziğinin farklı projelerini içeren programıyla 1-10 Ekim tarihleri arasında gerçekleşen 31. Akbank Caz Festivali’nde sahne aldı. Kendisine güzel geri dönüşler oldu. Konserlerine ise devam ediyor.

KAAN DİKKAT ÇEKMEYE DEVAM EDİYOR

Kendisine gösterilen ilgiden memnuniyetini dile getiren Kaan Çelen, çıkardığı caz albümüyle ‘dünyada bir ilk olduğunu’ söyledi. Çelen; “Albüm dünya üzerinde ilk olduğu için ve caz üzerinden daha önce bir uzuv eksikliğinden sonra albüm çıkartılmadığından, dünya üzerinde bir ilk oldu. Bundan dolayı da farklı farklı tepkiler aldım. Endosellik anlaşmaları da bununla birlikte geldi. İlk başta Japonya’daki Canopus davullarıyla anlaşan ilk Türk oldum. Ondan sonra ‘İstanbul Mehmet Zilleri’ anlaşma yaptım. Aynı zamanda 31. Akbank caz festivaline davet edildim. Caz festivalinde albümümde yer alan ‘Na-Zi-Le’ grup arkadaşlarımla birlikte çaldık. Güzel bir geri dönüş oldu benim için” şeklinde konuştu.

“İKİNCİ ALBÜMÜN HAZIRLIKLARINA BAŞLADIK”

Çelen, ikinci albüm hazırlıklarına başladığını vurgulayarak; “Konserlerim devam ediyor. İstanbul Ankara İzmir olmak üzere sürekli olarak devam ediyor. İkinci albümün hazırlıklarına başladık. Var olan sıkıntılardan, Pandeminin etkisi de var tabii ki ama 2. Albüm çıkacak ve sırasıyla 3. ve 4. Albümde çıkacak” ifadelerini kullandı. 
Etiketler: bolu haberler