Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BAKAN KURUM'DAN BELEDİYE BAŞKANLARINA MÜJDE!

BAKAN KURUM'DAN BELEDİYE BAŞKANLARINA MÜJDE!
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, iklim değişikliğiyle mücadele kapsamında belediyelere bir müjde verdi. Kurum; “Dünya Bankası ve JICA iş birliğiyle 30 milyar liralık finansman paketini 2022 yılının ilk yarısında belediyelerimize sunuyoruz. Siz şehirlerimize değer katacak projelerinizi hazırlayın, biz de tüm imkânlarımızı belediyelerimiz için seferber edelim” dedi.

HABER: ASLI AKIŞ

AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı'nca Kızılcahamam'da düzenlenen Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda konuşan Bakan Kurum, 81 şehir, 972 ilçede yatırım değeri 300 milyar lirayı aşan 12 bin 700 kalem çevre ve şehircilik yatırımı başlattıklarını ve projelerin büyük bölümünü tamamladıklarını söyledi. Kurum, 1 milyar lira tutarındaki projelerin çalışmalarının ise sürdüğünü açıkladı.

Bakanlık çalışmalarıyla ilgili bilgiler veren Bakan Murat Kurum, belediye başkanlarına “İklim değişikliği ve yeşil kalkınma projeleri hazırlayıp Bakanlığa başvurmaları” çağrısında bulundu.

Belediye başkanlarına müjde

Uluslararası finans kuruluşlarından sağladıkları kredi ve hibe portföyünü 3 milyar euronun üzerine çıkardıkları bilgisini de paylaşan Kurum, belediye başkanlarına müjde verdi.

Bakan Kurum, “İller Bankamızla yerel yönetimlerimiz için; Dünya Bankası ve JICA iş birliğiyle 30 milyar liralık finansman paketini 2022 yılının ilk yarısında belediyelerimize sunuyoruz. Siz şehirlerimize değer katacak projelerinizi hazırlayın, biz de tüm imkânlarımızı belediyelerimiz için seferber edelim” diye konuştu.

"YEŞİLE YAPILAN YATIRIMDAN RAHATSIZ OLAN BİR MUHALEFET VAR"

Sosyal belediyeciliğin ve gönül belediyeciliğinin adresinin AK Parti olduğunu vurgulayan Kurum, "Karşımızda ise, şehirlerin geleceğine dair herhangi bir kaygısı, derdi olmayan; sadece algı ve reklamlarla milletimizi aldatmaya çalışan bir zihniyet var. Dün 'beton, beton' diyenler, bugün şehirlerimizin en değerli yerlerine yaptığımız yeşil yatırımlardan, millet bahçelerinden dahi rahatsız oluyorlar. Yani karşımızda, yeşile yapılan yatırımdan rahatsız olan bir muhalefet var. İstanbul'da 39 ilçemizde yüzlerce projemiz var, Ankara'da ilçe belediyelerimizle birlikte hayata geçirdiğimiz projelerimizle şehircilik devrimi gerçekleştiriyoruz. Yine İzmir'in en büyük dönüşüm projesini biz yapıyoruz, bunların bitirdikleri tek bir projesi yok" ifadelerini kullandı.
Etiketler: bolu haberler