Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

TÜRK METAL SENDİKASI GREV KARARI ALDI

TÜRK METAL SENDİKASI GREV KARARI ALDI
Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, aralarında Bolu’nun da olduğu birçok ilde grev yapma kararı aldıklarını duyurdu.

Haber: Oğuzhan Eke

Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası ve Türk Metal Sendikası arasındaki zam anlaşmazlığı büyüyerek devam ediyor. Türk Metal Sendikası, işverenin teklif ettiği yüzde 12’lik zammı kabul etmeyerek, iş giriş saatlerinde ve meydanlarda eylem yapıyor. Türkiye’nin birçok ilinde gerçekleştirilen eylemler Bolu’daki Türk Metal Sendikası üyesi işçiler tarafından da yapıldı. 21 Aralık Salı günü gerçekleşen eylemde işçiler grev yaparak, mesaiye 30 dakika geç başladı.

“DÜŞÜN PEŞİME”

Öte yandan Türk Metal Sendikasından üst düzey açıklamalar da gelmeye devam ediyor. Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, Bursa’nın Gemlik ilçesinde gerçekleştirilen programda konuşarak grev ve mücadele mesajı verdi. Kavlak,  “Alnınızdan akan her damla ter için, soframızda küçülen her dilim ekmek için, cebemizde eriyip giden her kuruş için, ölümüne çalıştığımız her gün için düşün peşime. Düşün peşime, hep beraber meydanlara iniyoruz” dedi.

“EYLEM YAPARAK DURDURACAĞIZ”

Mevcut koşulları durdurmak için eylem yapacaklarını belirten Kavlak, “Biz bu koşullarda ne yapmalıyız.  Bu karanlık tablodan nasıl çıkmalıyız? Ekmeğimi, haklarımızı nasıl korumalıyız. Evet, evet… Mücadele ederek, direnerek, iş durdurarak yürüyerek, eylem yaparak… Hem de eylemin kralını yaparak durduracağız. Eylemin kralını yaparak durduracağız” diye konuştu.

“BOLU’DA MEYDANDA BİZ OLACAĞIZ”

Eylem yapılacak merkezler arasında Bolu’nun olduğunun mesajını veren Kavlak, “Bütün bölgeleri eylem alanına çevirdik. Buna devam edeceğiz. Bütün bölgelerde küçük çaplı mitinglerle mücadelemizi yükseltiyoruz. Daha da yükselteceğiz. Salı günü İzmir’de alandaydık. Çarşamba Manisa’daydık. Perşembe günü Bursa kent meydanındaydık. Pazartesi’den itibaren eylemlerimize devam edeceğiz. Çerkezköy’de, Gebze’de, Bolu’da, Sakarya’da, Ankara’da, her yerde her meydanda biz olacağız. Hiç durmayacağız” ifadelerini kullandı.

“GAZAMIZ MÜBAREK OLSUN”

Grevin başlayacağı tarihi açıklayan Kavlak, “24 Aralık itibariyle grev kararımızı aldık. Artık yalnızca sokaklar, caddeler, meydanlar değil, her yer eylem yeridir. Her yer… Bütün iş yerleri eylem yeridir. Grev kararımız hepimize hayırlı olsun. Gazamız mübarek olsun” şeklinde konuştu.