Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“2022 ÇİFTÇİLERİMİZ İÇİN ZOR GEÇECEK”

“2022 ÇİFTÇİLERİMİZ İÇİN ZOR GEÇECEK”
Bolu Ziraat Odası Başkanı Hakkı Fidan, 2022 yılında tarımsal faaliyet yapmanın zorlaşacağını ve çiftçiyi tarımsal faaliyet yapmakta umutsuzluğa iteceğini, bundan dolayı da çiftçilere destek verilmesi gerektiğini belirterek, devletin acilen çiftçilere destek ve ekonomik önlem paketi hazırlaması gerektiğini söyledi.

Haber: Ebru Buket Dönmez

Bolu Ziraat Odası Başkanı Hakkı Fidan, 2017 yılından bu yana mısır ekim alanının artış gösterdiğini ifade etti.  Bolu’da çiftçilik yapan vatandaşlara, devlet tarafından mazot ve gübre fiyatlarına indirim yapılmasını da istedi.

“ACİLEN DESTEK VE EKONOMİK ÖNLEM PAKETİ HAZIRLANMALI”

Bolu Ziraat Odası’nın çiftçilere verdiği desteklere değinen Hakkı Fidan, “Bolu Ziraat Odası olarak çiftçilerimizle beraber bir yılı daha başarılı bir şekilde geçirmiş bulunmaktayız. Oda olarak 2017 yılında merkez ilçe olarak 600 dekar olan mısır ekim alanı çiftçilerimizle birlikte bu yıl 20.000 dekar alana çıkmış bulunmaktadır. Odamıza ait mısır kurutma tesisinin üretim alanının artmasında büyük etkisi vardır. Ziraat odası olarak çiftçimizi hem tane mısır hem de slajlık mısır ekimine teşvik ederek, aynı zamanda pazarlanmasına da yardımcı olmaktayız. Bu sene hem mısır hem de patates fiyatları iyi olduğundan, çiftçilerimizin de kazançları iyi duruma gelmiştir” şeklinde konuştu.

“2022 YILI ÇİFTÇİLERİMİZ İÇİN ZOR GEÇECEK”

Fidan,2022 yılının çiftçiler açısında zor geçeceğinin altını çizerek; “Senenin sonuna doğru gübre, mazot ve diğer tarım girdilerinde çok hızlı ve yüksek fiyat artışı meydana gelmesi, çiftçilerimizin tarımsal faaliyetteki heveslerini kırmış bulunmakta olduğundan, önümüzdeki yıl tarımsal faaliyetlerde sıkıntı olacağı görülmektedir. Devletimizin acilen çiftçilerimiz için destek ve ekonomik önlem paketi hazırlaması gerekmektedir. Bu desteklerden bir tanesi çiftçi mazot alırken pompa fiyatı üzerinden, gübre alırken direkt fiyat üzerinden indirim yapılması, diğer tarımsal giderlerde de girdi fiyatı üzerinden indirim yapılarak uygulanması çiftçilerimizin 2022 yılında tarımsal faaliyet yapabilmeleri için elzem görülmektedir. Aksi halde 2022 yılı çiftçilerimiz için zor geçeceğinden, tarımsal faaliyet yapmak zorlaşacak ve çiftçiyi tarımsal faaliyet yapmakta umutsuzluğa iteceği görülmektedir” ifadelerini kullandı.

“TARIM BİR ÜLKENİN KALKINABİLMESİNİN VAZGEÇİLMEZ TEMEL BİR UNSURU”

Tarımın ülkenin kalkınabilmesinin vazgeçilmez unsuru olduğunu vurgulayan Fidan; “Bolu Ziraat Odası Başkanı, Meclisi, Yönetim Kurulu, Tarımsal Danışmanları, Ziraat Mühendisleri ve Satış mağazası ile her zaman çiftçilerimize hizmet etmekte ve çiftçimizin yanında durarak destek olmakta ve olmaya da büyük bir şevkle devam edecektir.  Bu tüketim çağında üretim olmadan gelecek olmaz, çiftçilerimiz olmadan da üretim olmaz, tarım bir ülkenin kalkınabilmesinin vazgeçilmez temel bir unsurudur” dedi. 

Etiketler: bolu haberler