Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BOLU BELEDİYESİNDE EN DÜŞÜK ÜCRET 4 BİN 550 TL OLACAK

BOLU BELEDİYESİNDE EN DÜŞÜK ÜCRET 4 BİN 550 TL OLACAK
Bolu Belediyesinin 2022 yılı asgari ücretini 4 bin 550 lira olarak duyuran Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, “Çalışanlarımızın maaşı bir gün gecikmeyecek. Namusum ve şerefim üzerine söz veriyorum. Yapamazsam işi bırakmakla kalmam, canıma da kıyarım” dedi. Özcan sendika yöneticilerine de tepki gösterdi.

Haber: Oğuzhan Eke

Asgari ücretin 2022 yılı için 4 bin 253 lira olarak açıklanmasının ardından, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’li belediyelerde en düşük ücretin 4 bin 500 lira olacağını söyledi. Konuyla ilgili konuşan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan da Bolu Belediyesinin 2022 yılında ödeyeceği en düşük ücreti, “Yeni asgari ücret yürürlüğe girdiğinde toplu iş sözleşmesi gereğince, ek ödemeleri koyduğumuzda, bizim ücretimiz 4 bin 500 liranın altında kalan tek bir çalışanımız yok. Tam hesaplamalarda hata olmasın diye söylemiyorum ama en düşük 4 bin 550 TL olacak” diyerek duyurdu.

“BELEDİYE İŞ SENDİKASI’NA, 2 MİLYON LİRA PARA GİDİYOR”

İşçilere verilen ücretten sendikaya aidat alındığına vurgu yapan Özcan,  “Bunun tabi 166 TL’si sendika aidatı olarak gidiyor. Bolu’da, Bolu Belediye İş Sendikası örgütlü. Her yıl Bolu Belediyesi çalışanları üzerinden Belediye İş Sendikası’na, 2 milyon lira para gidiyor. Bunun karşılığında işçi arkadaşlarımızdan bir tanesinin çocuğuna burs verdikleri yok. İşçi arkadaşlarımız gidip buradaki yazlık tesislerinden faydalanamıyor. Sendika başkanlarına bakıyorsunuz, son model araçlarla dolaşıyor” ifadelerini kullandı.

“YUKARIDAKİLER SENDİKA AĞALIYI YAPIYOR”

Sendika yöneticileri için “ağa” benzetmesi yapan Başkan Özcan, belediyedeki 100 küsur kişinin bu yüzden 4 bin 500 liranın altında kalabileceğini belirterek, “2 milyon lira işçisinin sırtından gidiyor genel merkeze, onun dışında genel merkezden bunun karşılığında Bolu’daki, belediyedeki işçiye 20 liralık bir katkı var mı derseniz, yok arkadaşlar. İşçi eğitimi için bir kuruş harcamıyorsun. Sadece alıyorsun. Bütün sendikalar için söylüyorum. Yukarıdakiler sendika ağalıyı yapıyor, aşağıdakiler de sadece aidat ödüyor. 4 bin 550 lira dedim ya, herhalde 128 kişi sırf bu yüzde 4 bin 500 liranın altında kalabilir. 4 bin 400 liraya düşebilir. Biz ödüyoruz ama sendika kesiyor. Kadrolu işçilerde bu daha yüksek” diye konuştu.

“CANIMA DA KIYARIM”

Çalışanların maaşının gecikmeyeceğine söz veren Özcan, gerçekleştiremezse canına kıyabileceğini söyleyerek, “Bizim 122 milyon lira olan personel giderimiz 201 milyon liraya çıkıyor. 80 milyon lira bizim bütçemize ek yük getirdi. Ben şunun sözünü veriyorum çalışanlarımızın maaşı bir gün gecikmeyecek. Namusum ve şerefim üzerine söz veriyorum. İkramiyeleri bir gün gecikmeden hesaplarına yatacak. Bunu yapamazsam işi bırakmakla kalmam, Allah korusun canıma da kıyarım. Bu konuda çok hassasım çok samimiyim” şeklinde konuştu.
Etiketler: bolu haberler