Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

PARK VE BAHÇELER MÜDÜRLÜĞÜ’NDE YOĞUN MESAİ

PARK VE BAHÇELER MÜDÜRLÜĞÜ’NDE YOĞUN MESAİ
Bolu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri şehri güzelleştirmek için kış sezonunda da yoğun mesai harcıyor. İç ve dış mekan olmak üzere toplam 188 tür bitki, perlit serili yataklarda çelik alma yöntemiyle çoğaltılarak, kentin çeşitli yerlerinde peyzaj çalışması olarak kullanılıyor. Çelik alınan bitkilerden yıl içerisinde 115 bin adet yeni üretim sağlanıyor.


Ağaç dikiminden çiçek üretimine, park, refüj ve kavşaklardaki güzelleştirme çalışmalarına kadar geniş yelpazede hizmet veren Bolu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, kenti güzelleştirmek için kış sezonunda da çalışmalarını sürdürüyor. İç mekan bitkilerinin 138 tür, dış mekan bitkilerinin ise 50 tür olduğu Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne ait seralarda çelik alarak çoğaltma yöntemiyle 2-3 ay içerisinde yaklaşık 3 binden fazla üretim sağlanacak.

Yıl içerisinde 100 bin adet üretim yapılıyor.

Toplam 188 tür bitkiye ev sahipliği yapan Bolu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, bünyesindeki dinamik kadroyla hem iç mekan hem de dış mekan bitkileri için ayrılmış seralarda çelik alma yöntemi ile çoğaltma çalışmalarına aralıksız devam ediyor. İç ve dış mekan bitkilerinden yıl içerisinde sadece çelik alma yöntemiyle yapılan üretimin toplam sayısının 100 bin adet olması planlanıyor.

Etiketler: bolu haberler