Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BAİBÜ’DE 18 ARALIK DÜNYA ARAPÇA GÜNÜ ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

BAİBÜ’DE 18 ARALIK DÜNYA ARAPÇA GÜNÜ ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ
Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu bünyesindeki Arapça Hazırlık Bölümü öğrencileri, 18 Aralık Dünya Arapça Günü dolayısıyla Dünya Arapça Günü etkinliği düzenledi.

İzzet Baysal Kültür Merkezi Mavi Salonda düzenlenen etkinliğe; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aydın Him, Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mesut Kuleli, İlahiyat Fakültesi ve Yabancı Diller Yüksekokulu Arapça Hazırlık Bölümü akademisyenleri ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda, Kur’an-ı Kerim tilaveti sunuldu. Programın açılış konuşmasını yapan Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mesut Kuleli, Dünya Arapça Günü’nü kutlayarak, aylarca süren hazırlıkların ardından gerçekleştirilen bu güzel etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen Yabancı Diller Yüksekokulu Arapça Hazırlık Bölümü ve İlahiyat Fakültesi’nde görev yapan akademisyenlere ve öğrencilere teşekkür etti.

İlahiyat Fakültesi Temel İslam Bilimleri Bölüm Başkanı Doç. Dr. Said Nuri Akgündüz ise, “18 Aralık 1973 tarihinde Birleşmiş Milletler tarafından Arapça’nın değeri ve önemi bir kez daha tescil edilmiş ve Birleşmiş Milletler’in resmi dilleri arasına dahil edilmiştir. Bu münasebetle 18 Aralık, Dünya Arapça Günü olarak kutlanıyor. Arapça yaygın bir dil. Dünyadaki 4’üncü yaygınlığa sahip olan dil. Yaklaşık 450-500 milyonun ana dili. Bizim için Arapça’nın çok daha farklı bir yeri var. Dünyadaki 1.5 milyarı aşkın Müslümanın ibadet dili, onların kitabı Kur’an-ı Kerim’in dili. Dolayısıyla bu tür faaliyetler Arapça’nın hak ettiği itibarın iadesi ve pekiştirilmesi adına çok büyük değer taşıyor.” diye konuştu.

Doç. Dr. Akgündüz, programa teşrif eden başta Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aydın Him olmak üzere Yabancı Diller Yüksekokulu ve İlahiyat Fakültesi’nde görev yapan akademisyenlere, öğrencilere, programı hazırlayan Öğretim Görevlisi Dr. Davut Orhan ve ekibine teşekkür etti.

İSLÂM’IN KADINA BAKIŞ AÇISINI ELE ALAN GÖSTERİ GERÇEKLEŞTİRDİLER

Şiir ve tiyatro gösterileriyle zenginleştirilen etkinlikte, Akşemseddin İslami İlimler Uygulama ve Araştırma Merkezi (AKİMER) Musikî Atölyesi tarafından rast makamında 4 ilahi icra edildi. İslâm’ın kadına bakışını anlatan bir gösteri sahneleyen öğrenciler, “İslâm, her alanda, yumuşaklık, şiddetsizlik, nezaket ve bağışlama çağrısında bulundu. Çoğu zaman insanların yozlaşmasına ve ülkelerin yıkımına yol açan şiddetin temel nedenlerinden kaçınmanın altını çizdi. Özellikle kadınlara saygı gösterilmesini ve değer verilmesini, onlara nezaket, kibarlık, sevgi, samimiyet ve saygı ile muamele edilmesini vurguladı.” ifadelerini kullandı.

Etkinliğin sonunda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aydın Him, programın hazırlanmasında emekleri geçen Öğr. Gör. Laila Mahmoud ve Öğr. Gör. Saad Er_Rufaidi’ye teşekkür ederek Arapça Hazırlık Bölüm Koordinatörü Dr. Davut Orhan’a çiçek takdim etti.

Etiketler: bolu haberler