Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

GES PROJESİ YATIRIMCILARINA HİBE TANITIMI YAPILDI

GES PROJESİ YATIRIMCILARINA HİBE TANITIMI YAPILDI
Güneş Enerji Sistemleri ( GES ) yatırımcıları için İl Müdürlüğü toplantı salonunda İl Müdür Yardımcısı Hasan TAŞ, İlgili Şube Müdürü, teknik personel ve paydaşların katılımıyla tanıtım ve bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Konu hakkında açıklama yapan İl Müdürü İzzet Murat;

“ KKYDP Programlarının tanıtımları il, ilçe bazında ve sektör bazında ayrı ayrı yapılmaktadır. Daha önce makine ekipman bayilerine dönük olarak yapılan toplantının akabinde GES (Güneş Enerji Sistemleri) hakkında paydaşlarımıza bilgilendirme ve tanıtım toplantısı yapılmıştır. Geleceğin enerjisi olmasının yanında temiz enerji olarak öne çıkan yenilenebilir enerji sistemlerinin ilimizde yaygınlaşması sevindirici bir gelişme olmasının yanısıra üreticilerimiz açısından da maliyetleri önemli ölçüde azaltacaktır.

Toplantıda Güneş enerji sistemi proje başvurularında dikkat edilmesi gereken teknik ve mevzuat hakkında bilgiler verilmiştir.  Temiz ve ekonomik enerjinin uygulanmasında ülke menfaatleri ve yatırımcıların menfaatleri açısından büyük avantajlar sunan GES projelerinden İlimizin en üst seviyede yararlandırılması için yatırımcılarla birlikte, proje danışmanları da davet edilmiş olup paydaşların başvuru hatalarının minimalize edilmesi hedeflenmiştir.

Bildiğiniz gibi geçtiğimiz dönem bakanlığımız GES projelerinin tamamını onaylayarak geleceğe dönük yatırımların önemini açıkça koymuştur. Bu yılda amacımız projelerin hatasız düzenlenerek İlimiz maksimum düzeyde yatırımcımızın bu imkandan faydalanmasını sağlamaktadır.  Yatırımcılarımızı devletimizin sağladığı bu imkandan faydalanmaya davet ediyorum” dedi.
Etiketler: bolu haberler