Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“EN İYİ NARKOTİK POLİSİ; ANNE” PROJESİ TOPLANTISI YAPILDI

“EN İYİ NARKOTİK POLİSİ; ANNE” PROJESİ TOPLANTISI YAPILDI
İçişleri Bakanlığı koordinesinde Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığınca çocuklarda ve gençlerde uyuşturucu ve zararlı madde kullanımının önüne geçmek, mücadelede annelerin farkındalığının artırılması ve anne duyarlılığından hareketle güvenlik kuvvetlerine katkı vermek amacıyla 81 ilde başlatılan “En İyi Narkotik Polisi; Anne” projesi toplantısı, Bolu Valisi Ahmet Ümit’in katılımıyla gerçekleştirildi.


Bolu Bilim ve Sanat Merkezi Toplantı Salonu’ndaki toplantıya Bolu Valisi Ahmet Ümit, İl Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, Muhtarlar ve projeye destek veren anneler katıldı.

“En İyi Narkotik Polisi; Anne” projesi toplantısı Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı.

Devletlerin en önemli hedeflerinden bir tanesinin milletini sağlıklı ve güven ortamında yaşatmak olduğunu belirten Bolu Valisi Ahmet Ümit, “Güvenliğin olmadığı yerde sağlık, yatırım, huzur olmaz ve güvenliğin olmadığı bir yerde insanın yaşaması da mümkün olmaz. Türkiye Cumhuriyeti Anayasası devletimize gençlerinin ve tüm vatandaşlarının sağlığını koruma görevi vermiştir.

UYUŞTURUCU ÇAĞIMIZIN VEBASIDIR”

Uyuşturucuyla ile birlik ve beraberlik içerisinde mücadele edilmesi gerektiğine işaret eden Vali Ümit; “İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’nun öncülüğünde bakanlığımız tarafından ülkemiz genelinde son yıllarda özellikle güvenliğe, uyuşturucuya ve kadına karşı şiddetle mücadeleye yönelik birçok tedbir alınmıştır, projeler yapılmıştır ve uygulamaya konulmuştur. Bugün burada İçişleri Bakanlığımızın bu projelerinden birisi olan “En İyi Narkotik Polisi; Anne” projesini tanıtmak ve ilimizde yapılan çalışmaları anlatmak üzere bir araya geldik. Uyuşturucu çağımızın vebasıdır. Uyuşturucuya karşı birlik ve beraberlik içerisinde mücadele etmemiz şarttır.” şeklinde konuştu.

“UYUŞTURUCU İLE MÜCADELEDE EN ÖNEMLİ FAKTÖR AİLEDİR”

“Uyuşturucu ile mücadelede en önemli faktör ailedir” diyen Vali Ümit; “23 Ekim 2020 tarihinde yürürlüğe giren “En İyi Narkotik Polisi; Anne” projesinin amacı bir taraftan uyuşturucu kullanılmasını önlemek, bir taraftan da uyuşturucuyla mücadelede güvenlik kuvvetlerimize tüm vatandaşlarımızın hususiyle de annelerimizin yardımcı olmalarını sağlamaktır. Bugüne kadar bu konuda etkin faaliyetler yapılmış ve etkili de olmuştur.  Valiliğimizin kontrol ve koordinesinde tüm kurumlarımız ve muhtarlıklarımızla birlikte Bakanlığımızın tüm projelerini uyguluyoruz. Ancak her durumda uyuşturucu ile mücadelede en önemli faktör ailedir. Ailede de en etkili kişi annedir. Annelerin sabır, şefkat ve hissiyatları geleceğimizin teminatı çocuklarımızın kötü alışkanlıklara karşı korunmalarında önemli bir kalkan olacaktır.” ifadelerine yer verdi.

VALİ ÜMİT EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR ETTİ

Vali Ahmet Ümit, konuşmasının sonunda, projede emeği geçenlere teşekkür ederek; “Bu projemizin öncülüğünü yapan İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu başta olmak üzere Bakanlık çalışanlarımıza, güvenlik güçlerimize, emeği geçen herkese şahsım ve Bolulu hemşehrilerim adına teşekkür ediyor, güvenlik güçlerimize ve tüm kurumlarımıza Narkotik suçlarla mücadelede, uyuşturucu kullanımının önlenmesi, kullananların vazgeçirilmesi anlamında da başarılar diliyorum. Bizlerin her zaman her yerde gözümüz, kulağımız olan muhtarlarımıza, her platformda bizleri destekleyen Bolulu hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Birlik ve beraberlik, karşılıklı sevgi ve saygı içinde bütün mücadelelerimizde çok daha başarılı olacağımız konusunda hiçbir tereddütüm bulunmamaktadır” dedi.

İl Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy yaptığı konuşmasında, İl Emniyet Müdürlüğü tarafından uyuşturucuyla mücadele konusunda yapılan çalışmalar, “En İyi Narkotik Polisi; Anne” projesi kapsamında yürütülen faaliyetler hakkında bilgiler verdi.

 SUNUMLAR YAPILDI

Bolu İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube Müdürlüğü Komiser Yardımcısı Filiz Ceyhan “En İyi Narkotik Polisi; Anne” projesi kapsamında yürütülen ve yapılması planlanan çalışmalar hakkında sunum yaparken Aile İçi Şiddet Büro Amirliği Komiser Yardımcısı Nahsen Terlemez ise yaptığı sunumla KADES uygulaması hakkında bilgilendirmelerde bulundu.
Etiketler: bolu haberler