Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“KARAR ALICILARIN PLANI VE PLAN TAKVİMİ NEDİR”

“KARAR ALICILARIN PLANI VE PLAN TAKVİMİ NEDİR”
Eğitim-Sen Bolu Şube Başkanı Zehra Kulalı Gezici, Gazipaşa İlkokulu’nun göçme riski raporuna ilişkin, “Gazipaşa İlkokulu’yla ilgili gelişmeleri takip ediyoruz. Çökme tehlikesi var ise eğitim yöneticilerinin ve karar alıcıların planı ve plan takvimi nedir” dedi.

Haber: Oğuzhan Eke

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, aldıkları numune sonucunda, Gazipaşa İlkokulu’nun göçme riskli bina olarak belirlendiğini kamuoyuna duyurdu. Konuyla ilgili Eğitim-Sen Bolu Şube Başkanı Zehra Kulalı Gezici de konuyla ilgili açıklama yaptı.

“GAZİPAŞA İLKOKULU’YLA İLGİLİ GELİŞMELERİ TAKİP EDİYORUZ”

Bolu’nun deprem riskine değinerek, bu kapsamda yapılan çalışmayı hatırlatan Gezici, “Karaçayır‘da bulunan Gazipaşa İlkokulu’yla ilgili gelişmeleri takip ediyoruz. Bolu’da geçtiğimiz yıllarda yaşanılan depremler ve deprem riski yüksek bir il olmasından kaynaklı 2020 yılında, MEB tarafından 46 okulumuzda yapılan incelemeler sonucunda; 26 okulun yıkılmasına, 20 okulumuzun da güçlendirmesi kararı alındığını biliyoruz” dedi.

“DÜZENLİ BİR BİLGİ PAYLAŞILMAMAKTADIR”

Yıkım kararı alınan okullar hakkında detaylı bilgi paylaşılmadığını dile getiren Gezici, “Hangi okullar için yıkım kararı alındığı, bunlarla ilgili nasıl bir süreç izlendiği hakkında kamuoyu ile düzenli bir bilgi paylaşılmamaktadır.  Bizce olması gereken MEB‘in incelemelerinden sonra eğitim emekçisi, öğrencisi, velisiyle tüm şehri ilgilendiren bir konuda eğitim kamuoyu, eğitim bileşenleri, emek ve meslek örgütleriyle şeffaf bir bilgi paylaşımı yapılmalı ve süreç birlikte planlanmalıydı. Ama yapılmadı. Zaman zaman bilgi eksikliği ya da yanlış bilgi kaynaklı kaygıların arttığı,  peyder pey yapılan güçlendirmelerden muhatap okul yöneticilerinin dahi son anda haberdar olduğu bir süreç yaşanıyor. Bu şekliyle bu öğretim yılında da 7 okulumuzda güçlendirme çalışmaları devam ediyor” ifadelerini kullandı.

“ÜST ÜSTE BİNDİRİLMİŞ OKULLARLA KARŞI KARŞIYAYIZ”

7 okulda devam eden çalışmalar nedeniyle öğrencilerin mağdur olduğunu ifade eden Gazici, “Pandemi nedeniyle bir buçuk yıl yüz yüze eğitim öğretime ara verilen dönem bu anlamda verimli kullanılmamıştır.  Öğrencilerimizin eğitim hakkına ulaşamadığı, akademik, sosyal ve duygusal kayıplar yaşadığı bu dönem telafi edilemez durumdayken yüz yüze eğitime geçildiği, salgının hala tüm hızıyla devam ettiği bir dönemde sınıfların seyreltilmesi bir yana 7 okulumuzda devam eden güçlendirme çalışmalarıyla üst üste bindirilmiş okullarla karşı karşıyayız” diye konuştu.

“KARAR ALICILARIN PLANI VE PLAN TAKVİMİ NEDİR”

Göçme riski olduğu ifade edilen okullar ilgili sorular soran Gezici, şu ifadeleri kullandı:

“Hal böyleyken ilimizin yöneticilerine Gazipaşa İlkokulundaki gelişmelerle ilgili kamuoyu adına ivedilikle cevaplanmak üzere soruyoruz:

1.     Güçlendirme kararı alınan okulların önceliği hangi kriterlere göre belirlendi?

2.     2017 yılında MEB’den Belediyeye devredilen okul hakkında hala bir planlama yapılmamış olması bu şekilde sürüncemeyle kurumlar arası çatışmaya terkedilmesinin, eğitim emekçileri öğrencilerimiz, velilerimiz açısından yarattığı kaygıyı ön görmek güç mü? 

3.     Alınan Numunenin inceleme raporu sonucu nedir? Sonuç kamuoyu ile paylaşılacak mı?

4.      Eğer çökme tehlikesi var ise eğitim yöneticilerinin ve karar alıcıların planı ve plan takvimi nedir?

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası olarak; Bolu’nun en eski okullarından olan ve hala eğitim öğretimin devam ettiği Gazipaşa İlkokulunda çalışan eğitim emekçilerinin, öğrencilerimizin velilerimizin ve kamuoyunun bir an önce aydınlatılmasını talep ediyoruz.”

“ÇÖZÜME KAVUŞTURULMASI TALEP EDİYORUZ”

Çözüm talebinde bulunan Gezici, “Eğitim emekçilerinin ve öğrencilerimizin can güvenliği, güvenli çalışma ve eğitim hakkı dâhil en temel haklarımızı tehdit eden olası bu durumun, kurumlar arası sığ bir tartışmanın ve menfaatlerine hizmet eden yerden değil en temel haklarımızı önceleyen kararlılık ve disiplinle yürütülmesini talep ediyoruz. Bu konuda tek önceliğimiz yaşam hakkı, sağlıklı çalışma ve eğitim hakkı olduğunu hatırlatarak atılacak her adım bilimin ışığında ortak akıl ve işbirliği içinde, çalışanların ve öğrencilerimizin üstün yararı gözetilerek atılmalıdır. Sorunun bu bağlamda ivedilikle çözüme kavuşturulması kamuoyunun da rahatlatılmasını talep ediyoruz” şeklinde konuştu.
Etiketler: bolu haberler