Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BOLU’DA VAKA SAYILARI NE DURUMDA?

BOLU’DA VAKA SAYILARI NE DURUMDA?
Sağlık Bakanlığı, illerin her 100 binde vaka sayısı istatistiklerini açıkladı. 27 Kasım-3 Aralık tarihleri arasındaki vaka sayılarına göre Bolu’da vaka sayısında düşüşe geçti.

Bolu’da korona vaka sayıları düşmeye devam ediyor. Bolu’da 20-26 Kasım tarihleri arasında 306,22 olan vaka sayısı bugün itibariyle 267,79’a düştü. Açıklanan verilere göre 100 bin kişide vaka sayısına göre Bolu’da 100’ün üstünde azalan vaka sayısı 267,79 olarak belirtildi.

Vaka sayılarının azalması Hayat Eve Sığar (HES)’ e de yansıdı. Aşılama çalışmalarının devam ettiği ve kırmızı alanların azaldığı kent merkezi, düşük riskli duruma düştü. Bolu ili aşılanma oranında ise yüzde 78,6 ile mavi renkte bulunuyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın konuya ilişkin Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “27 Kasım-3 Aralık arasında, 100.000 kişi içinde bir haftalık toplam yeni Covid-19 vaka sayısı il bazında neydi? Bilgiler, haftalık İnsidans haritasında. 27 Kasım-3 Aralık arasında vaka yoğunluğu bir önceki haftaya göre en çok artan 10 ilimiz: Çanakkale, Kırklareli, Edirne, Tekirdağ, Eskişehir, Artvin, Sinop, Denizli, Giresun, Gümüşhane” ifadelerini kullandı.