Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

"Cumhurbaşkanlığına bir seçenek olarak ortaya çıkabilirim"

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Millet İttifakı’nın, vatandaşın beğenmeyeceği bir aday çıkarması durumunda, Cumhurbaşkanı adayı olmayı düşüneceğini söyledi. Özcan; “Milletin kabul etmeyeceği bir isimle yola çıkmaya kalkarlarsa, işte ben o noktada bir seçenek olarak ortaya çıkabilirim ” dedi.

Haber: Oğuzhan Eke

Millet İttifakı’nda Cumhurbaşkanı adayı tartışmaları sürerken, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı isterse aday olabileceğini açıkladı. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Kılıçdaroğlu’nun adaylığına değindi. Kendi Cumhurbaşkanlığı adaylığı ile ilgili de çarpıcı söylemlerde bulundu.

 “BİR OY FAZLA ALACAK KİŞİYİ BULDUĞU NOKTADA ONU ÖNERECEKTİR”

Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nu yakından tanıdığını belirten Özcan, Kılıçdaroğlu’nun daha fazla oy alacak kişiyi önereceğini belirterek, “Millet İttifakı’nın bileşenleri sık sık bir araya geliyorlar. Söyledikleri şu, ‘biz seçimi kazanacak bir adayı kamuoyunun önüne sunacağız’ diyorlar. Şimdi Sayın Kılıçdaroğlu katıldığı bir programda, ‘Millet İttifak’ı beni aday gösterirse onur duyarım’ dedi. Adayım demedi ama aday değilim de demedi. Ben Sayın Kılıçdaroğlu’nu yakından tanıyan biriyim. Geçmişte çok kez muhalefet ettiğim de birisi. Ama ben şuna adım gibi eminim, Sayın Kılıçdaroğlu, kendisinden bir oy fazla alacak kişiyi bulduğu noktada zaten onu önerecektir Millet İttifakı bileşenlerine” dedi.

“O NOKTADA BİR SEÇENEK OLARAK ORTAYA ÇIKABİLİRİM”

Millet İttifakı’nın uygun bir aday çıkaramaması durumunda, kendisinin bir seçenek olarak ortaya çıkabileceğini duyuran Özcan, “Benim derdim şu, Millet İttifakı liderleri milletin içine sinen bir Cumhurbaşkanı adayı çıkartırsa benim açımdan sorun yok, mutluluk duyarım. Ama 2014 seçimlerinde olduğu gibi, o zaman MHP ve CHP ortak aday çıkarmıştı. Ne MHP seçmeninin içine sinmişti ortak aday, ne de CHP seçmeninin içine sinmişti. Milletin gönlünde taht kuramayacak, milletin kabul etmeyeceği bir isimle yola çıkmaya kalkarlarsa, işte ben o noktada bir seçenek olarak ortaya çıkabilirim. 100 bin imza toplamak suretiyle. Ama ben şu anda durup dururken çıkayım, 100 bin imza toplayayım demiyorum. Sadece Millet İttifakı’na diyorum ki, ‘Kişisel istekleri bir tarafa bırakalım. Aklın yolu neyse, rakamlar neyi söylüyorsa, en çok kiminle başarılı olunabilirse bu ülkede, onu Cumhurbaşkanı adayı olarak çıkartın.’ Millet İttifakı bunu yaparsa zaten yapacaktır, kimsenin söyleyecek sözü kalmaz” ifadelerini kullandı.

“İMZAYI TOPLAYACAK GÜCÜMÜN OLDUĞUNU BİLİYORUM”

Cumhurbaşkanlığı için gereken 100 bin imzayı da çok rahat toplayabileceğini dile getiren Özcan, “Allah korusun Millet İttifakı bir hata yaparsa,  milletin gönlünde olmayan birini aday olarak gösterirse işte ben o zaman; duyarlı, sorumlu, devlet tecrübesi olan, milletvekilliği yapmış, belediye başkanlığı yapmakta olan biri olarak ve şu anda Türkiye’de 100 bin imzayı toplayacak gücümün olduğunu adım gibi biliyorum… Çıkmayı seçenek olarak önüme koyarım. Ayrıca benim diploma gibi bir sorunum da yok. Diploma tartışması da yaşatmam bu ülkeye” diye konuştu.

“BİR AÇIKLAMA YAPMAK İSTEMİYORUM”

Cumhurbaşkanı adayı önerisi de sorulan Başkan Özcan, “Öneriler var, hem Sayın Genel Başkanla bunları kişisel olarak paylaşıyorum hem Sayın Akşener ile de paylaşıyorum. Ama şu anda kamuoyuna, ‘benim gönlümdeki aday şudur’ diye bir açıklama yapmak istemiyorum” şeklinde konuştu.


Etiketler: