Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BOLU BELEDİYESİ KARLA MÜCADELEYE HAZIR

BOLU BELEDİYESİ KARLA MÜCADELEYE HAZIR
Perşembe günü yağması beklenen kar yağışına karşı Bolu Belediyesi gerekli önlemi aldı. 43 mahallede yürütülecek çalışmalarda çok sayıda araç ve personel görev yapacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün verilerine göre Perşembe günü Bolu’yu etkisi altına alacak olan kar yağışı için hazırlıklar tamamlandı. Bolu Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğü’ne bağlı Karla Mücadele Ekipleri, ilk karın şehre düşmesiyle birlikte sahaya çıkarak, karla mücadeleye başlayacak. 43 mahallede yürütülecek çalışmalarda; greyderler, kar kürüme araçları, tuzlama ve solüsyon araçlarından oluşan yaklaşık 20 araçlık araç filosu ile onlarca personel görev yapacak. Ayrıca buzlanmaların önüne geçmek için 300 ton tuz ve yeteri kadar solüsyon stoku yapıldı.

7/24 GÖREV YAPACAKLAR

Bolu Belediyesi beklenen kar yağışına karşı araçları ve görevli personelleri hazır bekletiyor. Kar yağışıyla birlikte sahaya çıkacak olan ekipler, Bolu halkının can ve mal güvenliği için 7/24 esasına göre görev yapacak. İlk olarak ana arterler kar küreme araçları ve greyderlerle temizlenerek, şehir içi ulaşımı sağlayan yollar sürekli açık tutulacak. Ayrıca rampa ve bazı kritik noktalar ise trafik kazalarına neden olan buzlanmalara karşı belirli aralıklarda tuzlama ve solisyon çalışması yapılacak.