Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

SEBEN’DE KAPAMA KIZIK ARMUT BAHÇESİ KURULDU

SEBEN’DE KAPAMA KIZIK ARMUT BAHÇESİ KURULDU
Bolu İli Seben İlçesi Kızık köyünde Saadettin Topçuoğlu’ na ait arazide 3 dekar alanda yöreye özgü kızık armudu bahçesi tesis edilmiştir.


OHF X 333 yarı bodur klon anaçlar üzerine aşılı armut fidanları;  kızık köyünden alınan aşı kalemleri Eğirdir Meyvecilik araştırma enstitüsü Müdürlüğüne gönderilerek özel olarak üretilmiştir. OHF 333 anaçları standart çöğürün % 50-60 ı kadar taç oluşturmakta olup, ateş yanıklığına karşı dayanıklıdır. Üzerindeki çeşidin verimine olumlu yönde etki eder.

Bahçenin toprak analizi Bolu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü toprak analiz laboratuvarında yapılmış olup, dikim esnasında gerekli gübrelemeler yapılmıştır.

İlçemiz için yöreye özgü önemli bir değer olan çeşidin devamlılığı için büyük önem arz eden çalışmanın Kızık, Kuzgölcük ve Kabak köylerini kapsayan bölgede ekonomik olarak katma değer oluşturması hedeflenmektedir. Tesis edilen örnek bahçe ile beraber, üretim alanlarının organik tarım ve iyi tarım uygulamaları doğrultusunda ekonomik olarak değerlendirilmesi planlanmaktadır.
Etiketler: bolu haberler