Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BOLU BELEDİYESİ’NDEN YIĞILCA BELEDİYESİ’NE DESTEK

BOLU BELEDİYESİ’NDEN YIĞILCA BELEDİYESİ’NE DESTEK
İlçelere ve köylere yaptığı yardımlarla gündeme gelen Bolu Belediyesi komşu il Düzce için harekete geçti. Muhtelif malzeme talep eden Yığılca Belediyesi’ne maliyetine satış yapılmasına imkân sunan teklif Bolu Belediye Meclisi’nden geçti.

Bolu Belediye Meclisi’nin gerçekleşen Aralık Ayı 2. Birleşiminde, Düzce ilinin Yığılca ilçesini ilgilendiren önemli bir konu görüşüldü. Toplantıda Belediye Kanunu’nun 75. Maddesine ilçede ihtiyaç duyulan muhtelif malzeme taleplerinin bedelli olarak karşılanması amacıyla, Bolu Belediyesi ile Yığılca Belediyesi arasında protokol imzalamak üzere Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’a yetki verilmesi için Meclis’ten yetki istendi.

İlçe belediyeler ile aynı tarifeden faydalanacak

Oylama öncesi konuya ilişkin açıklama yapan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, ilçe belediyelerine yönelik uygulanan ‘tek fiyat’ tarifesinden Yığılca ilçesinin de faydalanmasını istediklerini söyleyerek, “Yığılca Belediyesi’ne bedelsiz vermiyoruz. Ancak tüm ilçe belediyelerimize tek fiyat uyguluyoruz. Aynı şekilde Yığılca’yla da protokol yapmak için yetki istiyorum. Yığılca Belediye Başkanımızın kendisi ziyarette bulundu. Bolu’nun kendileri için önemli olduğunu belirtti. Sebebi de Yığılca dışındaki Yığılcalıların, büyük kısmının Bolu’da yaşamasıymış. Neredeyse Yığılca’nın iki katından fazlasının Bolu’da yaşadığını söyledi.  ‘Düzce Merkez’de pek Yığılcalı yoktur. O yüzden desteğiniz bizim açımızdan önemli’ dedi. MHP’li bir başkan. Çok güzel bir uyum yakalamışlar. Yığılca’nın iki önceki Belediye Başkanı CHP’liydi. Sonra AKP’li bir başkan aldı. Sonra MHP’li başkan. O eski başkan ile yeni MHP’li başkan ziyaretimize birlikte geldiler. Bu beni çok mutlu etti. İnşallah bizde de o kültür yakalanır.” diye konuştu.

Teklif oybirliği ile Meclis’ten geçti

Başkan Özcan’ın konuşmasının ardından protokol imzalanması için Belediye Başkanı Tanju Özcan’a yetki verilmesi talebi oylamaya sunuldu. Teklif, oturuma katılan tüm Meclis Üyeleri’nin “evet” oylarıyla, oybirliğiyle kabul edildi.

Etiketler: bolu haberler