Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“ÖĞRENCİLERİMİZE NİTELİKLİ EĞİTİM VERMEK İÇİN GAYRET GÖSTERİYORUZ”

“ÖĞRENCİLERİMİZE NİTELİKLİ EĞİTİM VERMEK İÇİN GAYRET GÖSTERİYORUZ”
Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Uluslararası Öğrenciler Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen yemekli etkinlikte, uluslararası öğrencilerle bir araya geldi.

Üniversite Sosyal Tesisinde gerçekleştirilen etkinliğe; Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı’nın yanı sıra, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Aydın Him ve Prof. Dr. Samettin Gündüz, Öğrenci Dekanı ve Uluslararası Öğrenciler Koordinatörü Prof. Dr. İbrahim Kürtül, Öğrenci Dekan Yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Selçuk Çeker ve Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Sansi, Uluslararası Öğrenciler Topluluğu ISA Başkanı Lancine Doumbia, Öğrenci Konseyi Başkanı Alperen Akgül ile uluslararası öğrenciler katıldı.

Uluslararası öğrenciler ile tek tek ilgilenerek sohbet eden ve sorunlarını dinleyen Rektör Alişarlı, uluslararası öğrencilerimizle bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nin hedeflerinden birinin, hem ulusal, hem uluslararası nitelikli öğrenci yetiştirmek olduğunu vurguladı.

“GAYRET ETMEK BİZDEN, TEVFİK ALLAH’TAN”

Öğrencilerin kendilerini, eğitim, sosyal, kültürel ve sportif alanlar, bilimsel projeler, yabancı dil ve benzeri alanlarda geliştirmesinin önemine işaret eden Rektör Alişarlı; “Bulunduğunuz yere razı olmadan kendinizi sürekli geliştirin; hedeflerinizi yüksek tutun. Bunun için çok çalışın. ‘Çalışmak, gayret etmek bizden; tevfik ve takdir Allah’tan.’ derdi eskiler. Çok doğru bir söz. Çalışan her yerde kazanır. Para ve mülk Allah’ın takdirindedir denir ama, ilim çalışmakla elde edilir. Sıradan bir eğitim hayatıyla belki bir diploma sahibi olursunuz ama bu yeterli olmuyor. Bunu artık hepimiz biliyoruz.” diye konuştu.

“SOSYAL TRANSKRİPT, TEŞVİK EDİCİ ÖNEMLİ BİR UYGULAMA”

Öğrencilerin beceri ve yetkinliklerini geliştirmek amacıyla Üniversitemizde Sosyal Transkript uygulaması düzenlediklerini vurgulayan Rektör Alişarlı, “Öğrencilerimiz için Sosyal Transkript uygulamasını diploma yanında bazı beceriler kazanmaları ve yeteneklerini artırmaları için başlattık. Bu tür etkinliklere uluslararası öğrencilerimiz olarak sizler de katılabilirsiniz. Sizlerin, Üniversitemizde düzenlenen tüm sosyal etkinliklere katılmanızı arzu ederim. Bir isteğimiz de ülkemizde dostluklar ve kardeşlikler geliştirmeniz. Bu da bizleri çok memnun edecektir. Öğrencilerimize nitelikli eğitim vermek için gayret gösteriyoruz. Bu noktada, Rektörlük olarak üzerimize düşen ne görev varsa, bunlar zaten bizim sorumluluklarımız ve asli vazifemiz. Bunları yerine getirmek için çalışıyoruz. Huzur ve güven ortamı içerisinde, dostluk ve kardeşlik duyguları içerisinde, başarılı bir eğitim dönemi geçirmeyi arzu ediyoruz.” ifadelerini kullandı. Alişarlı, daha sonra öğrencilerden gelen soruları yanıtladı.

“ULUSLARARASI ÖĞRENCİLERİMİZ, SORULARINI, GÖRÜŞ VE ÖNERİLERİNİ RAHATLIKLA DİLE GETİREBİLİR”

Öğrenci Dekanı ve Uluslararası Öğrenciler Koordinatörü Prof. Dr. İbrahim Kürtül ise, uluslararası öğrencilerimizin sorunlarını ve çözüm yollarını görüşmek amacıyla uluslararası öğrenci temsilcileriyle bir araya geldiklerini belirterek, uluslararası öğrencilerimizin bu platformda sorularını, görüş ve önerilerini rahatlıkla dile getirebileceklerini hatırlattı. Toplantıyı, pandemi nedeniyle öğrencilerimizin sağlığını korumak amacıyla, sınırlı sayıda öğrencimizle düzenlediklerini belirtti. Uluslararası öğrenci olmanın avantaj ve dezavantajlarını tecrübeleri doğrultusunda bilen bir akademisyen olarak, uluslararası öğrencilerimizin sorunlarına çözüm yolları bulmak amacıyla verimli bir toplantı yapmak istediklerini kaydetti.

“BİZLER BURADA SADECE ÖĞRENCİ OLARAK DEĞİL, ÜLKE TEMSİLCİLERİ OLARAK DA BULUNUYORUZ”

Uluslararası Öğrenciler Topluluğu ISA Başkanı Lancine Doumbia ise, uluslararası öğrenciler olarak amaçlarının bir ve diri olmak olduğunu vurgulayarak, “Buraya sadece sohbet etmek için gelmedik. Sizler sadece uluslararası öğrenciler olarak burada bulunmuyorsunuz. Burada ülke temsilcileri olarak da bulunuyorsunuz. Bu bizler için önemli bir fırsat ve bunu iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Ülke temsilcisi ne demek diye sorarsanız, gittiğiniz yerlerde, bulunduğunuz ülkelerde hem kendinizi, hem ailenizi, hem memleketinizi temsil etmektesiniz demektir.” dedi.

“ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER İLE DİYALOĞU ARTIRMAK GAYELERİMİZ ARASINDA YER ALIYOR”

Öğrenci Konseyi Başkanı Alperen Akgül ise, “Bu sene amacımız, Öğrenci Senatosu ve Öğrenci Konseyi ile birlikte, öğrenci ile yönetim arasındaki iletişimi artırmak olacak. Uluslararası öğrenciler bizim için çok değerliler. Uluslararası öğrenciler ile iletişimi ve diyaloğu artırmak gayelerimiz arasında yer alıyor. Her türlü sorununuzu, Öğrenci Konseyi ve Öğrenci Senatomuza iletebilirsiniz. Bizler elimizden geldiğince sizlere yardımcı olmak isteriz. Göreve yeni başlıyoruz. 2 sene boyunca görevde olacağız. Bu süre zarfında sizlerle ilgili çalışmalar da yürütmek istiyorum.” diye konuştu.

ÖĞRENCİLERİN SORULARI YANITLANDI

Programın soru cevap kısmında öğrenciler karşılaştıkları durumları aktardılar ve çeşitli sorularını ilettiler. Sorulara cevapları Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aydın Him ve Uluslararası Öğrenci Koordinatörü Prof. Dr. İbrahim Kürtül verdi.

Etkinliğin sonunda Uluslararası Öğrenciler Topluluğu ISA Başkanı Lancine Doumbia tarafından Rektör Alişarlı’ya ülkelerin bayrakları ile temsil edildiği dünya haritası tablosu takdim etti. Toplu fotoğraf çekiminin ardından etkinlik sona erdi.

Etiketler: bolu haberler