Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“HÜKÜMET ‘FAİZLER DÜŞTÜ’ DİYE GAZ VERİCİ AÇIKLAMALAR YAPMAKTAN ÖTEYE GEÇEMİYOR”

“HÜKÜMET ‘FAİZLER DÜŞTÜ’ DİYE GAZ VERİCİ AÇIKLAMALAR YAPMAKTAN ÖTEYE GEÇEMİYOR”
CHP Bolu İl Başkanı Kazım Karsu, Türkiye’de gerçek anlamda hiçbir faiz düşüşünün gerçekleşmediğini söyledi. Karsu; “Vatandaşımızın elindeki dolar bazındaki senetlerinin faizleri tam tersine yükseliyor. Hükümetin açıkladığı faiz indiriminden ne esnaf, ne çiftçi, ne emekli ne de sanayici yararlanabiliyor” dedi.
Hükümet’in açıkladığı faiz indirimi açıklamasının kredi kartı kullanan milyonlarca kişinin kartındaki faiz oranlarına yansımadığına dikkat çeken CHP Bolu İl Başkanı Kazım Karsu, hükümetin ‘faizler düştü’ açıklamasına tepki gösterdi.

“HÜKÜMET ‘FAİZLER DÜŞTÜ’ DİYE GAZ VERİCİ AÇIKLAMALAR YAPMAKTAN ÖTEYE GEÇEMİYOR”

Başkan Karsu, cumhuriyet tarihinin en büyük yoksullaşmasının yaşandığını ifade ederek; “Hükümet yalnızca merkez bankasının bankalara açacağı kredinin faizini 1 puan düşürdü. Bundan ne esnaf, ne çiftçi, ne emekli ne de sanayici yararlanabiliyor. Türkiye’de gerçek anlamda hiçbir faiz düşüşü gerçekleşmedi. Yalnızca hükümet ‘faizler düştü’ diye gaz verici açıklamalar yapmaktan öteye geçemiyor. Halkımız Cumhuriyet tarihinin en büyük yoksullaşmasını yaşamaya devam ediyor” şeklinde konuştu.

“VATANDAŞA DÖVİZ SATTIRMAK İSTEYEN BİR İKTİDARIN BELEDİYESİ BİLE İKTİDARI DİNLEMİYOR”

Türkiye’de dolar mevduatı hesaplarının düzenli olarak artış gösterdiğini ve son 10 yılda yüzde 27’den yüzde 63’e çıktığını da vurgulayan Başkan Karsu; “Nominal olarak da yüzde 100’e yakın artış göstermiş. Bunun en güzel örneği ise AKP’li Bursa Büyükşehir Belediyesi. Sayıştay denetiminin ortaya koyduğu tabloya göre, Bursa Büyükşehir Belediyesi 2020 yılında elinde bulundurduğu dövizlerin değer kazanmasından ötürü 500 milyon TL’yi aşan bir “kur farkı” geliri elde etmiş. Yani vatandaşa “Elinizdeki dövizleri satın, kurtuluş savaşına katkıda bulunun” diyen AK Parti’nin yönettiği bir belediye tam da bu çağrıların yapıldığı dönemde dövize yatırım yaparak 525 milyon TL gelir elde etmiş. Vatandaşa döviz sattırmak isteyen bir iktidarın belediyesi bile iktidarı dinlemiyor. “ ifadelerini kullandı.

Başkan Karsu son olarak; “Asıl biz dostlarımızla iktidar olduğumuzda faizlerin nasıl sıfırlandığını tüm vatandaşlarımız görecek” şeklinde sözlerini tamamladı.