Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

EMNİYETTEN KIŞ LASTİĞİ DENETİMİ

EMNİYETTEN KIŞ LASTİĞİ DENETİMİ
Bolu’da İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı trafik ekipleri, kış lastiği kullanma zorunluluğunun başlamasıyla denetim gerçekleştirdi. Polis ekipleri otobüslerin lastik diş derinliklerini ölçümünü yaptı.

Haber: Servet Gökçek

Zorunlu kış lastiği uygulaması bugün başladı. İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı trafik ekipleri, Türkiye'nin en önemli kara yolu geçiş güzergahlarından Anadolu Otoyolu ve D-100 kara yolunun Bolu kesiminde şehirler arası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlarda kış lastiği takma zorunluluğu uygulaması kapsamında denetim gerçekleştirildi.

Sabah saatlerinden itibaren Anadolu Otoyolu Bolu-Batı gişeleri ile D-100 kara yolu Bolu Dağı güzergahında denetim yapan Bolu İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı trafik ekipleri, şehirler arası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlarda kış mevsimiyle birlikte kar, yağmur ve buzlanma gibi hava koşulları nedeniyle ulaşımda yaşanabilecek olumsuzluklara karşı uyarılarda bulundu. Düzenlenen denetimde, durdurulan araçlarda lastik kontrolü ve kış lastiklerinin diş kalınlığı ölçümleri gerçekleştirdi.

Kış lastiği takmayan veya lastiğinin ömrü kısa olan sürücülere kanun maddesi gereğince ceza kesen ekipler, sürücüleri kış lastiği takmanın yararları konusunda da bilgilendirdi.

Ayrıca, Bolu Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde de kış lastiği denetimi yapıldı.  Ekipler, terminale giriş çıkış yapan yolcu otobüslerinin lastiklerini kontrol ederek, kış lastiği olmayan ve lastikleri gerekli diş derinliğine ulaşmayan sürücülere ceza uyguladı. Trafik kuralları ve can güvenliği konusunda da sürücüleri bilgilendiren ekiplerin denetimlerinin aralıksız sürdürüleceği belirtildi.

 

Etiketler: bolu haberler