Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

KIZ ÖĞRENCİLER MENTÖRLERİYLE BULUŞTU

KIZ ÖĞRENCİLER MENTÖRLERİYLE BULUŞTU
Bolu Bağışçılar Vakfı Zehra Taşman Kız Öğrenci Destek Projesi’ne seçilen 15 Bolulu kız öğrenci mentörleriyle buluştu. Mentörler proje boyunca kız öğrencilere danışmanlık yapacak.

Zehra Taşman Kız Öğrencilere Destek Projesi’ne seçilen 15 kız öğrenci, proje boyunca kendilerine rehberlik yapacak mentörleriyle bir araya geldi.  Karpalas Otel’de düzenlenen programda ilk olarak il dışından gelen mentörlere Bolu Bağışçılar Vakfı ve bugüne kadar yürüttüğü projeler hakkında bilgiler verildi. Daha sonra mentörler danışmanlıklarını yapacakları kız öğrencilerle buluştu. Birbirleriyle tanışan mentör ve öğrenciler eğitim alanlarına göre ileriki süreçlerde nasıl bir program izleyeceklerini belirledi. 

HALDUN TAŞMAN “BU TABLO BENİ ÇOK MUTLU ETTİ”

Düzenlenen programa Amerika’dan canlı olarak bağlanan Haldun Taşman, annesi Zehra Taşman adına hayata geçirilen Eğitime ve Kadına Destek Projesi’nin çok güzel sonuçları olacağına gönülden inandığını belirtti. Annesi merhume Zehra Taşman’ın eğitime çok önem verdiğini dile getiren Haldun Taşman; “Annem eğitime çok önem veren bir kadındı. O’nun adına açtığımız program kapsamında burada bulunan pırıl pırıl gençleri görmek beni çok mutlu etti. Programda emeği olan herkesi kutluyorum. Umarım Bolu’ya ve ülkemize önemli katkılar sağlar programımız.” dedi.

Bolu Bağışçılar Vakfı’nın proje ekibi tarafından özenli bir çalışma sonucu belirlenen ve alanlarında uzman isimlerden oluşan mentörler, kız öğrencilerle online ve yüzyüze görüşmeler yapacak. Mentörler, kız öğrencilerin bireysel donanımlarının gelişmesinde ve geleceğe hazırlanmalarında bireysel danışmanlık görevi üstlenecek. Projede mentör olarak yer alan isimler ise şöyle;  Prof. Dr. Semahat Demir, Sermin Kağan, Kaniye Onat, Aylin Taşman, Doç. Dr. Müberra Çelebi, Esra Aras, Ceren Bektaş Aydın, Emel Ünal, Figen Bozkuş, Gaye Bırni ve Zahide Gül Karaağaç.

Programda Zehra Taşman'ın İstanbul'da yaşayan kızı Sara Beşkardeş Taşman ve Amerika'da yaşayan torunu Aylin Taşman'ın kız öğrenciler için çektikleri videolar da gösterilirken, Sara Beşkardeş Taşman ve torunu Aylin Taşman da kız öğrencilere mentörlük yapacak.
Etiketler: bolu haberler