Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

ZAMLARA KARŞI EYLEM YAPILDI

ZAMLARA KARŞI EYLEM YAPILDI
Bolu Emek ve Demokrasi Platformu İzzet Baysal Anıtı önünde bir araya gelerek; “Gelin bu kötülüğü hep birlikte yenelim! Gelin krizin ağır faturasını bu memleketin emekçileri, kadınları, gençleri olarak bir kez daha biz ödemeyelim! Gelin zalimlerin düzenine karşı hep birlikte mücadele edelim” diyerek mücadeleye davet etti.

Yaşanan ekonomik krize karşı alanlara çıkan emek ve sağlık örgütleri, “Geçinemiyoruz” diyerek, iktidara tepki gösterdi. Kentte bulunan siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin katıldığı açıklamada “AKP istifa” sloganları atıldı. Bolu Emek ve Demokrasi Platformu adına açıklamayı  Eğitim Sen Bolu Şube Başkanı Zehra Kulalı Gezici yaptı.

“KARA KIŞ KAPIDADIR!”

Ülkede yoksulluğun arttığını ifade eden Şube Başkanı Gezici, “Tek adam rejiminin ülkemizi taşıdığı nokta açlık, yoksulluk, işsizlik ve sefaletten başka bir şey değildir. Döviz kurlarındaki artış, emekçilerin hayatına zam olup yağmaya, yüksek enflasyon, gelirlerde düşüş ve işsizlik olarak yansımaya başlamıştır. Market raflarında kota uygulanmakta, en temel gıda ürünlerine ulaşım zorlaşmakta, yoksulluk giderek derinleşmektedir. Kara kış kapıdadır!” dedi.

“ÜLKENİN YERALTI VE YERÜSTÜ TÜM KAYNAKLARI PEŞKEŞ ÇEKİLİYOR”

Türkiye’de belli bir kesimin zengin edildiğini belirterek, kaynakların “peşkeş” çekildiğine değinen Gezici, “İktidar ülkenin yeraltı ve yerüstü tüm kaynaklarını, dağını, deresini, toprağını, kamu kaynaklarını, çok uluslu şirketlere, bir avuç sermayeye yerli ve milli hamasetiyle peşkeş çekmeye devam ediyor. İktidar çıkar birliği içindeki bir avuç yandaş ve işbirlikçinin kasaları şişerken, geniş emekçi kesimleri her gün daha fazla borçlanmaya, ihtiyaçlarından daha fazla kısmaya zorlanmaktadır.  Bu düzen bir avuç haraminin kazandığı; geniş halk kesimlerinin yoksullaştığı kötülük düzeninden başka bir şey değildir. Bu düzen halkın emeğini yağmalayanların zenginleştiği, hesabını gençlerin, kadınların, işçilerin ödediği saltanat düzenidir! Bu düzen saray bahçelerinde “gerekirse kuru soğan yeriz” diyenlerin, halka “porsiyonları küçültün” diyerek şatafat ve lüks içinde sefa sürenlerin düzenidir. Döviz ve faiz kıskacında paranın değerinin her geçen gün erimesi halk için mutlak yoksulluğa, açlığa sürüklenmek anlamına gelirken, başta yandaşlar olmak üzere büyük sermaye için spekülasyon, rant ve vurgunun büyümesi demektir” ifadelerini kullandı.

“HER SABAH YENİ ZAMLARA UYANIYOR, HER GÜN YOKSULLAŞIYORUZ”

Çalışanların, ekonominin ağır yükünü taşıdığına dikkat çeken Gezici, “Milyonlarca insanımız, halkımız adına haykırıyoruz. Ekonomik krizin ve pandeminin ağır yükünü biz taşıyoruz. Bu memleketin kadınları, gençleri, tüm emekçileri taşıyor. Her sabah yeni zamlara uyanıyor, her gün yoksullaşıyoruz. Bugün döviz kurları yükselirken servetlerine servet katanlar, ‘dövizden size ne’ diyor. Bizim aklımızla dalga geçmeyin! Bizim cebimizden aldıklarınızı bir avuç yandaş müteahhide ‘faiz’ olarak aktarmaktan vazgeçin! Bizim cebimizden aldıklarınızı yandaş vakıflara, tarikatlara, cemaatlere aktarmaktan vazgeçin!  Bizim cebimizden aldıklarınızla yaşadığınız şatafat düzenden artık vazgeçin” diye konuştu.

“ÜLKEMİZİN KAYNAKLARINI SERMAYEYE PEŞKEŞ ÇEKEN, DÜZENE ARTIK YETER!”     

Mevcut sistemi kabul etmediklerinin mesajını veren Gezici, “Eğitimi için kitap dahi alamayan çocuğun, barınacak ev bulamayan gencin, çocuğunun karnını doyuramadığı için intihar eden babaların, geceleri semt pazarları artıklarından topladıklarıyla çocuklarını beslemeye çalışan annelerin; fabrikalarda gece gündüz insani koşullarda çalıştırılmayan işçinin, atanamayan öğretmenlerin cebinden alan, ülkemizin kaynaklarını sermayeye peşkeş çeken, bir avuç mutlu azınlığın harami düzenine artık yeter” açıklamasında bulundu.

“YOLSUZLUK VE YOKSULLUK DÜZENİNE TESLİM OLMAYACAĞIZ”

Destek çağrısında da bulunan Gezici, “Artık Yeter, bugün burada yükselttiğimiz sesi, bu kentin her yerinde büyüteceğiz. Bu yolsuzluk ve yoksulluk düzenine teslim olmayacağız. Bizler gayet iyi biliyoruz, bu memleketin kaynakları, bu kaynaklar üzerinden zorbalar elini çektiğinde tüm halka yeter! Bizlerin sırtına yüklediğiniz borç yüküne karşı, dayattığınız yoksulluk düzenine karşı, zulmünüze karşı, insanca bir yaşam ve insanca bir düzen için sesimizi büyütmeye devam edeceğiz. Bir kez daha sesleniyoruz! Gelin bu kötülüğü hep birlikte yenelim! Gelin krizin ağır faturasını bu memleketin emekçileri, kadınları, gençleri olarak bir kez daha biz ödemeyelim! Gelin zalimlerin düzenine karşı hep birlikte mücadele edelim” şeklinde konuştu.