Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BENZİN, MOTORİN VE LPG'YE YİNE ZAM GELİYOR

BENZİN, MOTORİN VE LPG'YE YİNE ZAM GELİYOR
Döviz kurlarında dün yaşanan sert dalgalanmanın ardından akaryakıt ürünlerine zam gelmesi bekleniyor. Sektör yetkilisinin verdiği bilgilere göre, bu gece yarısından geçerli olacak zam benzinde litre başında 1.02 TL, motorinde 1.06 TL ve LPG'de ise 70 kuruş olacak.

Akaryakıt fiyatlarındaki artışın devletin vergi gelirlerinden feragat etmesiyle tüketiciye yansıtılmadığı eşel mobil sistemindeki limitlere ulaşılmasıyla birlikte motorin, benzin ve otogazda fiyat artışları tümüyle pompa fiyatlarına yansımaya başladı.

YENİ ZAM BU GECE

Son zam da bu hafta 19 kuruşla otogaza gelmişti.

Sektör yetkilisinin verdiği bilgilere göre, bu gece yarısından geçerli olacak zam benzinde litre başında 1.02 TL, motorinde 1.06 TL ve LPG'de ise 70 kuruş olacak.

Hazine'nin Eylül sonunda açıkladığı kamu maliyesi raporuna göre eşel-mobil sisteminin Ocak-Ağustos döneminde enflasyona düşürücü etkisi 1.42 puan doğrudan, 1.06 puan ise dolaylı olmak üzere toplamda 2.48 puan oldu. Aynı rapora göre Hazine 2021 yılında eşelmobil nedeniyle 46 milyar TL'lik KDV ve ÖTV gelirinden feragat etmiş oldu.

Eşel mobilin 2021 toplam bütçe maliyetinin 60 milyar TL'ye yakın oluşması bekleniyor.

AKARYAKITTA EŞEL MOBİL SİSTEMİNE DEVAM

Akaryakıtta eşel mobil sistemi 2022'de de devam edecek. Fiyat artışlarının bir kısmı ÖTV'den karşılanarak satış fiyatına yansıtılmayacak.

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Dağıtım firmalarının belirlediği fiyatlar rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösteriyor.

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor.

Etiketler: bolu haberler