Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“GENEL BAŞKANLAR ADAY OLMAMALI”

“GENEL BAŞKANLAR ADAY OLMAMALI”
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, cumhurbaşkanlığı adaylığı tartışmalarıyla ilgili dikkat çeken ifadeler kullanarak; “Hiçbir siyasal parti genel başkanı, cumhurbaşkanı adayı olmamalıdır” sözleriyle isim vermeden kendi kafasındaki Cumhurbaşkanı adayına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

HABER: ASLI AKIŞ

Siyaset gündeminin en çok tartışılan konularının başında gelen Cumhurbaşkanı adaylığı konusuyla ilgili Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Millet İttifakı'nın gündeme getirdiği parlamenter sisteme dönüş çabaları ile ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Hiçbir parti genel başkanının, cumhurbaşkanlığına adaylığını koymaması gerektiğini söyledi.

“MUHALEFET SAMİMİ İSE”

Parlamenter sisteme dönene kadar parti genel başkanlarının, bakanların kendilerine bağlı olacağı kuvvetli cumhurbaşkanı yardımcısı olması gerektiğine işaret eden başkan Özcan; “Erdoğan döneminin sona ereceği artık netleşmiştir. Şayet Parlementer Sisteme dönme konusunda muhalefet samimi ise; hiçbir Siyasal Parti Genel Başkanı Cumhurbaşkanı adayı olmamalıdır. Zira, Siyasi Parti Genel Başkanları Parlementer sistemlerin doğal Başbakan adaylarıdır.

“SİSTEMİ KALICI HALE GETİREBİLİR”

Parti Gen. Başkanlarının ucube sistemde CB adayı olmaları ve seçilmelerinin, sistemi kalıcı hale getirebileceğinden kaygılıyım. Parlementer sisteme dönene kadar parti genel başkanları, bakanların kendilerine bağlı olacağı kuvvetli CB yardımcısı olmaları en doğru seçenek olacak. Böylelikle güçlü CB yardımcısı siyasi parti genel başkanları, denge-denetim mekanizmasını işletilmesini sağlamanın yanı sıra, parlamenter sisteme dönüş garantisinin sigortası da olacaktır” ifadelerine yer verdi.

“TORUNLARIMIN GÖZLERİNE PİŞMANLIKLA BAKMAK İSTEMİYORUM”

Başkan Özcan, yaptığı paylaşımların nedenini de açıklayarak; “Bunların yazmamın sebebi, bu ülkeyi çok seven, milletinin menfaatlerini her zaman herşeyin üstünde tutan,4 dönem Milletvekilliği yapan, halende Belediye Başkanlığı koltuğunda oturan sorumluluk duyan bir T.C. Vatandaşı olarak torunlarımın gözlerine pişmanlıkla bakmamak içindir. ”dedi. 
Etiketler: bolu haberler