Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

"SEKTÖRDEKİ BAŞARIMIZI YAPTIĞIMIZ İŞİN ARKASINDA DURMAYA BORÇLUYUZ"

Son zamanlarda yaptığı projelerle adından sıkça söz ettiren sektörün saygın firmalarından biri olan Bozkurt Asansör'ün sahibi Mustafa Bozkurt, Boludabolu'ya konuştu.

Meslek ahlakına uygun, sürekli kendini yenileyen kurulduğu yıldan itibaren çeşitli sektörlerin ihtiyaçlarına odaklanan Bozkurt Asansör firmasının sahibi Mustafa Bozkurt, sektördeki başarısını “Dürüst olmaya, sözünde durmaya ve yaptığımız işin arkasında durmaya borçluyuz.” şeklinde açıkladı.

1965 Gaziantep doğumlu olan Mustafa Bozkurt, 6 çocuklu bir ailenin ilk çocuğu. 80’li yıllarda iş sebebiyle ailecek Ankara’ya taşınınca çocukluk ve gençlik yılları babasıyla birlikte otogarda çalışarak geçti. Hayatın lise okumasına imkan vermediğini söyleyen Mustafa Bozkurt, iki evladıyla birlikte çalıştığı aile şirketi olan Bozkurt Asansör firmasını Boludabolu’ya anlattı.

Şirketi 1997 yılında kurduğunu fakat asansör sektörüne 2004 yılında giriş yapığını söyleyen Bozkurt, “İki oğlum var. Büyük oğlum şantiyelerden, küçük oğlum ise Ankara’da üretim ve tedarik kısmından sorumlu. Birlikte çalışıyoruz. Müşterilerimize asansör ile ilgili tüm hizmetleri sunuyoruz. Bunlar malzemenin üretimi, satışı, montaj ve montaj sonrası servis hizmeti gibi birçok şeyi kapsıyor. Ayrıca eski ya da yetersiz asansörlerin modernizasyon işlerini de yapmaktayız” dedi.

Sektördeki başarılarından bahseden Bozkurt açıklamalarına şu şekilde devam etti:

Sektörün tam kalbindeyiz. Yaklaşık 17 yıl olmuş. Tecrübe, bilgi ve dost biriktirdik. Belki binlerce mutlu ve memnun asansör kullanıcısı, işveren ve çalışan sağladık. Üretiyoruz, yurt içi ve yurt dışı satış yapıyoruz, kurulum ve montaj yapıyoruz. Bu sayede işveren firmanın asansör montaj firmasından beklentilerini, kullanıcının asansörden beklentilerini, montaj firmalarının tedarikçilerden beklentilerini, tedarikçilerin üreticiden ve montaj firmalarından beklentilerini birebir biliyoruz. Neden; çünkü biz asansör zincirinin tüm halkalarını bünyemizde barındırıyoruz.

ÇOĞUNLUKLA DOĞRU ZAMANDA DOĞRU YERDEYDİK

Sektördeki başarımızı tek cümleyle özetlemek gerekirse “Dürüst olmaya, sözünde durmaya ve yaptığımız işin arkasında durmaya borçluyuz.” Aslında yaptığımız çok basit. İnsanların beklentilerini doğru analiz ettik, ileride bu sektörün büyüyeceğini tahmin ettik. Her zaman olmasa da çoğunlukla doğru zamanda doğru yerdeydik.

2004 yılında Efsa markasıyla asansör boy fotoseli ürettik. İmalatlarımızı kaliteli yapıp uygun fiyata piyasaya arz ettik. O dönemler yerli üretim pek fazla olmadığından ve ithal ürünlerin de fiyatı yüksek olduğundan hızlı bir şekilde yükseldik. Markamızın bilinirliği arttıkça alanımızda ciddi söz sahibi olmayı başardık çok şükür.

Yıl 2009 olduğunda artık elektronik olarak ciddi bir altyapıya sahiptik. Asansör Boy fotoselinden sonra farklı modellerde fotosel, özel fotoseller üreterek alanımızda yerimizi iyice sağlamlaştırmıştık. Üretimimize yeni bir şeyler katmalıydık. Neler yapabiliriz diye baktığımızda asansör kumanda panosu ve bazı elektronik kartlar yapmaya karar verdik. Bunu yaparak çözüm ortaklıklarımızı firmalarla daha ileriye götürdük.

ASANSÖR İÇİN İHTİYAÇ DUYULAN TÜM MALZEMELERİN TEDARİK VE SATIŞINA BAŞLADIK

2011 yılında müşterilerimizin asansörde kullanılan diğer malzemeleri de talep etmeye başlamasıyla Efsa markamızın yanına Bozkurt Asansör Market markamızı ekledik. Bu vasıtayla üretim kalemlerimizin yanı sıra asansör için ihtiyaç duyulan tüm malzemelerin tedarik ve satışına başladık. Malzeme satış hizmeti sunan firmalara baktığımızda birçoğu ürün tesliminde çok gecikiyordu, müşteriden ödemesini aldıktan sonra malzemeleri teslim edene kadar firmaların müteahhitlerle arasında problemler çıkmaya başlıyordu. Biz bu noktada rakiplerimizden farklı olarak ürünleri öz sermayemiz ile stoklarımıza çektik hızlı ve ekonomik çözümlerle yaşanan aksaklıkları ciddi oranda giderdik. Hal böyle olunca firmaların teveccühü ile kısa sürede yine önde gelen firmalar arasına girdik. Şu an tüm Türkiye’ye ve birçok dış ülkeye doğrudan ya da dolaylı asansör malzemeleri satıyoruz.

TÜRKİYE’NİN ÖNDE GELEN FİRMALARI BİZDEN ASANSÖR MONTAJ HİZMETİ İSTEMEYE BAŞLADI

2013 yılında malzeme tedariğini sağladığımız birkaç montaj firması projelerini tamamlayamadı işler yarım kaldı. Bize projelerini devrederek tamamlamamızı istediler. Karşılıklı mutabık kaldığımız AVM, Üniversite ve Konut projelerini gününden evvel bitirdik. Bu kez farklı illerden Türkiye’nin önde gelen firmaları bizden asansör montaj hizmeti istemeye başladı. M&B Asansör markasıyla bu alanda da faaliyet göstermeye başladık.

Bugün Efsa markamızın ürettiği ürünler 10.000’den fazla asansörde çalışıyor. Sizde muhtemelen bizim üretimlerimizin bulunduğu asansörleri mutlaka kullanmışsınızdır. 

Bozkurt Asansör Market markamız; yine aynı keza binlerce asansöre malzeme tedarikinde bulundu. Türkiye’de 81 ilde rahatlıkla bizim dokunduğumuz asansörleri görebilirsiniz.

M&B Asansör markamız; İç İşleri Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Millî Eğitim Bakanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı gibi birçok Kamu Kurumu ve özel sektöre yüzlerce asansör ünitesi tasarladı ve montajını yaptı.

Bolu İ.B. Devlet Hastanesinde, Van Edremit’te bir TOKİ projesinde, Zonguldak’ta konut projesinde, Bolu Cezaevi projesinde, Düzce’de KYK Yurtlarında, Kayseri Develi’de Üniversite’de, Bolu’da İ.B. Üniversitesi Turizm Meslek Lisesi Uygulama Otelinde, Afyonkarahisar’da Lalezar Konutları projesinde, Mersin ve Ankara’da lüks bir Residence’da, Bolu Ziraat Bankası Şubesinde, İstanbul’un farklı ilçelerindeki Okullarda, Düzce Hafız Hasan Şen İmam Hatip Okulunda, Bolu 2 No’lu Aile Hekimliği ile Bek Ecza Deposunda, İzmir Bayraklı’nın en büyük TOKİ projesinde, Düzce Dcm, Fahri Toker ve Coşkun İş Merkezinde, Ordu Fatsa Migros AVM’de, Bolu Cumhuriyet İlköğretim Okul’unda, Düzce Kızılay Binasında, Osmaniye’de bir Devlet Hastanesi’nde, Konya’da bir Cezaevi projesinde, Yeniçağ’da Aşçılık Uygulama Otelinde, Malatya Battalgazi’de bir TOKİ projesinde, Kartalkaya Kayak Merkezinde bir Otelde, Çorlu, Konya, Malatyada Cezaevi projelerinde, Bolu’da Adalet Sarayında, Bolu Refika Baysal Toplum Sağlığı Merkezinde ve yüzlerce konut projesinde bizi görebilirsiniz.