Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“HALKIMIZ BİLİNÇLİ OLMALI, TELAŞ YAPMAMALI, AFET EĞİTİMLERİ ALINMALI”

“HALKIMIZ BİLİNÇLİ OLMALI, TELAŞ YAPMAMALI, AFET EĞİTİMLERİ ALINMALI”
AFAD Deprem Dairesi Başkanlığı verilerine göre, saat 15.40’ta merkez üssü Düzce il merkezi olan bir deprem meydana geldi. Deprem; İstanbul, Kocaeli, Bolu ve Eskişehir'den de hissedildi. Depremin ardından, AFAD tarafından deprem anında ve sonrasında yapılması gerekenler konusunda hatırlatmalarda bulunuldu.

HABER: ASLI AKIŞ

Ana depremlerden sonra belli aralıklarla meydana gelen depremlerin artçı olduğunu aktarılarak; “Bu depremler ana depremi göre çok daha az şiddete sahiptir. İlk başta yaşanan güçlü depremin ardından, yer altındaki tabakaların yerleşmesi sırasında küçük sarsıntılar meydana gelir. Bu gayet doğal ve olağan bir durumdur. Halkımız bu süreçte bilinçli olmalı, telaş yapmamalı ve afetler konusunda bilinçlendirme programlarına katılmalıdırlar.” denildi.

2021 YILI 'AFET EĞİTİM YILI' İLAN EDİLDİ

İçişleri Bakanlığı tarafından 2021 yılı 'Afet Eğitim Yılı' ilan edildi. Akabinde Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) depremler başta olmak üzere afetlere karşı bilinçlendirmek ve afet bilinci aşılamak için eğitimlere başladı. Bu kapsamda İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığınca, vatandaşların afet ve deprem anında yardım ekiplerine cep telefonu üzerinden ulaşmasını sağlayan "AFAD Acil" adlı mobil uygulama kullanıma sunuldu.

“AFAD ACİL” MOBİL UYGULAMASINI TELEFONLARINIZA İNDİRİN

AFAD, talep edilmesi durumunda bilinçlendirme eğitimleri yapılabileceğini belirterek; “İçişleri bakanlığı AFAD Başkanlığı bu yılı afet eğitim yılı ilan etti. AFAD il müdürlükleri ile irtibata geçilerek eğitim talep edebilir ve ücretsiz olarak bilinçlendirme eğitmelerine katılabilir hatta AFAD Gönüllüsü daha olabilirler. İçişleri Bakanımızın 12 Kasım depremi anma etkinliğinde Düzce’de tanıttığı “AFAD Acil” Mobil uygulamasını akıllı telefonlarına indirerek, bilinçlenebilirler” ifadelerine yer verdi.

“12 KASIM’IN ACI HATIRALARI HALÂ ZİHİNLERİMİZDE”

Doğal güzelliklerinin yanı sıra geçmişte meydana gelen depremlerin anımsatıldığı açıklamada; “Bu depremlerin en sonuncusu da 12 Kasım 1999 depremi idi. Depremin esas merkezi Düzce olmasına rağmen biz de bu depremden çok etkilendik. 12 Kasım’ın acı hatıraları halâ zihinlerimizde canlı olarak yaşamaktadır. Tarihi kayıtlara baktığımızda geçmişte de bölgemizde çok büyük depremler meydana geldiğini ve pek savaş yüzü görmeyen Bolu şehrinin depremlerle defalarca yıkıldığını görüyoruz.

“KUZEY ANADOLU FAY HATTI TÜRKİYE’NİN EN ÖNEMLİ VE TEHLİKELİ FAY HATLARINDAN BİRİDİR”

Bu depremlerden Bolu da nasibini almıştır. Kendi depremleri dışında, çevredeki depremler de her zaman Bolu'yu etkilemiştir. Yakın tarihimizin en büyük Bolu depremi 1 Şubat 1944 tarihinde meydana gelen 7.6 büyüklüğündeki depremdir. Bu depremde 3959 kişi hayatını kaybetmiştir. Depremde Bolu, Gerede, Çerkeş arasında Kuzey Anadolu Fayının 150 km’lik kısmı kırılmış, artçı sarsıntılar ise uzun zaman devam etmiştir. Yine aynı fay üzerinde 26 Mayıs 1957 tarihinde meydana gelen Abant depreminde ( 7.1) 52 kişi ölmüş, hasar büyük olmuştur. Kuzey Anadolu Fay Hattı Türkiye’nin en önemli ve tehlikeli fay hatlarından biridir ve şehrimizin sadece 5 km güneyinden geçmektedir. Başta Karacasu beldemiz olmak üzere birçok köyümüz bu fayının kenarındadırlar.” bilgisi paylaşıldı. 

Etiketler: bolu haberler