Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

KÜLTÜR MAHALLESİ KAPALI PAZARI TÖRENLE AÇILDI

KÜLTÜR MAHALLESİ KAPALI PAZARI TÖRENLE AÇILDI
Kültür Mahallesi’ne yapılan ve hizmete alınan kapalı pazar alanının açılış töreni, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın katılımıyla gerçekleştirildi.


Bolu Belediyesi’nin, Kültür Mahallesi’nden gelen istekler üzerine yaptığı kapalı pazar alanı için resmi açılış töreni düzenlendi. Törene, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bolu Belediye Başkan Yardımcıları, vatandaşlar ve pazar esnafı katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunuşu ile başlayan açılış töreninde ilk konuşmayı Kültür Mahallesi Muhtarı Cengiz Bulut yaptı.

“ŞAHSIM VE MAHALLEM ADINA TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Pazar alanı için teşekkürlerini ileten Bulut, “Pandemi dolayısıyla resmi açılışını yapmadığımız, Kültür Mahallesi Pazar Yeri açılışına hoş geldiniz. Mahallemizde böyle bir Pazar yerine ihtiyaç vardı, bu talebimizi başta Belediye Başkanımız Tanju Bey’e sunduğumuzda bizi destekledi, sağ olsun. Belediyemizin çok değerli çalışanlarını, pazarcılarımızı, sayın muhtarlarımızı buraya verdikleri desteklerden dolayı, çok teşekkür ediyorum. Biraz da heyecanlıyız, böyle bir pazarı mahallemize kazandırdığı için başkanımıza şahsım ve mahallem adına teşekkür ediyorum” dedi.

“HIZLI BİR ŞEKİLDE YAPALIM DEDİK”

Mahallelinin istekleri doğrultusunda Pazar yerini hızlı bir şekilde yapma kararı aldıkların belirten Bolu Belediye Başkanı Özcan ise, “Bolu’muzun en hızlı büyüyen mahallelerinden bir tanesi Kültür Mahallesi, alan olarak da büyük mahallelerimizden biri. Dolayısıyla mahallemizdeki bu pazar yeri ihtiyacını biz, muhtarımızla, mahallelimizle istişare halinde değerlendirmiştik. Bunu hızlı bir şekilde yapalım dedik” ifadelerini kullandı.

“613 BİN LİRAYA MAL OLDU”

Pazar projesinin detayları hakkında bilgi de veren Başkan Özcan, “Burası bize 613 bin liraya mal oldu. Zaten hizmete alındı, pazar yerimizin yaklaşık bin 200 metrekare kapalı alanı var. Önce 900 metrekare olarak yapmıştık, sonra baktık ihtiyaç ve talep fazla, 300 metrekare daha ilave yaparak büyütmüş olduk. Bu alanı imardaki arkadaşlarımız büyük bir özveri ile çıkardılar. Mahallemize ve Bolu’muza kazandırmış oldular. Ben Kültür Mahalle’mize hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum. Burada iş yapan esnafımıza da hayırlı ve bol kazançlar rabbimden temenni ediyorum” diye konuştu.

“YENİ BİR YEŞİL ALANA KAVUŞTURMUŞ OLACAĞIZ”

Mahalleye yeni bir yeşil alan yapacaklarının müjdesini veren Özcan, “Seçim gecesi mahallenizde aniden bir hafriyat işlemi başladı, birileri apar topar belediyeden satın aldıkları bir yere bina yapmaya başladı. Tam da seçimin yapıldığı gece, biz hemen orayı durdurduk. Orayı yeşil alan olarak ilan ettik Belediye Meclisimize. Bu karara karşı dava açtılar ama mahkeme bizi haklı buldu. Önümüzdeki günlerde önce o hafriyatı kapatacağız, sonrasında da orayı mahallemize yakışır, yeni bir yeşil alana kavuşturmuş olacağız” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından edilen duayla beraber, kurdele kesimi gerçekleştirildi. Törenin ardından Başkan Özcan ve beraberindekiler pazarı gezerek, vatandaşlarla sohbet etti. 

Etiketler: bolu haberler